AK Parti Gaziantep Milletvekili Mazıcıoğlu nun EPDK ziyareti

AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, katip üye olarak görev aldığı TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri ile birlikte Enerji Piyasası Denetleme Kurulu nu (EPDK) ziyaret etti.

 

Mazıcıoğlu, ziyaretine ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ve dünya için yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine işaret etti.

 

Mazıcıoğlu, enerji kaynaklarının kullanımını arttırmak, sürdürülebilir gelişmenin ve iklim değişikliği ile mücadelenin önemli ve kaçınılmaz olduğuna işaret etti.

 

Mazıcıoğlu, ziyaretleri sırasındaki görüşme konularına ilişkin olarak da şu bilgileri verdi :

Türkiye, rüzgar enerjisi yatırımları konusunda son birkaç yılda büyük mesafe almıştır. Bundan 7-8 yıl önce rüzgar kurulu gücümüz 30 megavat düzeylerinde iken bugün 1002 megavata ulaşmış bulunuyoruz. Bu gücün yarıya yakın bir bölümü yani 440 megavatı 2009 yılında işletmeye geçti. Bu yılın ilk üç ayında devreye alınan 300 megavatlık özel sektör yatırımının 110 megavatı da rüzgar santrallarıdır.

 

Özel sektöre ait 722 adet proje inceleme ve değerlendirme aşamasında. Başvuruların ilan edilen trafo merkezleri kapasiteleri dikkate alınarak güncellenen toplam talep edilen kurulu güçleri yaklaşık olarak 33 bin megavata düştü. TEİAŞ Genel Müdürlüğü rüzgar enerjisine dayalı üretim tesisleri için 148 trafo merkezinde toplam 8 bin 488 megavatlık kapasite olduğunu ilan etti. EPDK tüm başvuruları TEİAŞ Genel Müdürlüğüne ileterek bağlantı görüşü talep etti. www.sondakika.com / 21 Haziran 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR