Google’dan şarj sorununu kaldırana büyük ödül

Google, düzenlediği özel bir yarışma ile güneş ve rüzgar enerjisini her an elimizin altında bulunan cihazlara sığdıran teknolojiyi geliştirene 1 milyon dolar ödül verecek.

 

Bilgi çağı adlı sitede yer alan habere göre, Google, IEEE ile birlikte güneş ve rüzgar enerjisini her an elimizin altında bulunan cihazlara sığdıran, doğru akımı ALTERNATİF akıma dönüştürebilecek teknoloji için 1 milyon dolar ödüllü özel bir yarışma başlattı.

 

Amacın güneş enerjisini bilgisayara yerleştirmek olduğu Little Box Challenge isimli yarışmayla ilgili açıklama doğru akımı ALTERNATİF akıma dönüştürebilecek bir cihaz olarak açıklanıyor. Bunun anlamı, güneş ve rüzgar enerjisini her an elimizin altında bulunan cihazlara sığdırmak, yani günümüzün teknolojik dünyasının en ciddi sorunlarından biri olan pil ve şarj ikilisinin yaşattıklarını ortadan kaldırmak. Çünkü bu teknolojiyi barındıran bilgisayar, tablet, cep telefonu şarj edilmeye ihtiyaç duymayacak. Eğer başarılı olunursa dünya enerji tüketimi oldukça rahatlayacak ve Google bundan milyar dolarlar kazanacak.

 

YARIŞMA DETAYLARI

Yarışmanın teknik detaylarına ve katılım şartlarına littleboxchallenge.com adresinden erişmek mümkün. Türkiye’den de katılıma izin var. Sitede sizi “küçük güzeldir” mantığında montajlanmış görüntüler karşılıyor. Aynı adresten katılım için başvurular yapılabiliyor. Başvuru için son tarih 30 Eylül.

 

Seçilecek 18 finalist proje, önümüzdeki yıl Ekim ayında ABD’de yapılacak testlerle kozlarını paylaşacak. Kazanan ise Ocak 2016′da duyurulacak ve muhtemelen yılın ilk meşhuru ünvanının sahibi olacak.

 

3M ve SunPartner tarafından geliştirilen projedeki, cihazın ekranı üzerine yerleştirilen şeffaf optik yapıştırıcılarla güneş ya da yapay ışığı enerjiye dönüştüren teknoloji Google’ın dönüştürücüsüyle bir araya getirildiğinde cihazınızı şarj etmek için ekranını gökyüzüne çevirmeniz yeterli olacak.

http://enerjigunlugu.net

24 Temmuz 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR