Yingli panel satışında 10 GW sınırını aştı

Dünya solar pazarının önde gelen oyuncularından Çinli Yingli Solar, bugüne kadar yaptığı panel satışlarında 10 GW sınırını aştı.

 

Merkezi Çin’de bulunan ve dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden biri olan Yingli Solar, dünya genelinde gerçekleştirdiği panel dağıtımında 10 GW’lık rakama ulaştığını duyurdu. Açıklamada Şirket`in bu rakamla, küresel temiz enerji hareketindeki liderlik konumunu pekiştirdiği ifade edildi.

 

2012 ve 2013 yıllarında üst üste dünyada sektörün 1 numarası olan ve 2013 yılında dünyada en çok tercih edilen güneş paneli unvanını elde eden Yingli Solar, şimdiye kadar dünya çapında 50`den fazla ülke ve bölgeye, 40 milyon adet güneş paneli sağladı.

 

Yingli Solar panellerinin kullanıldığı dünya çapındaki projelerin tam randımanla çalışması halinde üretilen toplam yıllık enerji, tahmini olarak 4 milyon eve enerji sağlayabilir. Bu rakam da Çin`in 2013 yılındaki toplam konut enerji tüketiminin aşağı yukarı beşte birine denk geliyor.

 

YILDA 340 MİLYON AĞAÇ KURTULUYOR

Kömürden elektrik üretimiyle karşılaştırıldığında, Yingli Solar panellerinin ürettiği enerji sayesinde yılda yaklaşık 6.8 milyon tonluk karbon salımına engel olunacağı hesaplanıyor. Bu da her yıl 340 milyondan fazla ağaç dikmeye eşdeğer.

 

Dünyada 20 bölgesel ülke ofisinde, 18 binden fazla çalışanı, 25 yıllık tecrübesi, 9 GW’tan fazla kurulu parkı ve 2.5 GW üretim kapasitesiyle faaliyet gösteriyor.

http://enerjigunlugu.net

18 Ağustos 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR