Çaybaşı`nda Rüzgar Enerjisi Çalışması

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, yenilenebilir enerji kaynakları oluşturmak üzere fizibilite çalışması yaptırdı.

 

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, "Rüzgar enerjisiyle kendi elektriğimizi kendimiz üreterek tasarruf yapmayı, tasarruf edilen miktarı da yine hizmet olarak kentimize ve halkımıza kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.

 

Yanık, Samsun İller Bankası Bölge Müdürlüğü ekipleriyle irtibata geçerek ilçede yenilenebilir enerji kaynakları oluşturmak üzere fizibilite çalışması yaptırdı.

 

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını tasarruf amacıyla kullanmayı istediklerini belirten Başkan Yanık, "Rüzgar ve güneşle çalışan yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik maliyetini azaltması ve ucuz olması yanında, hava kirliliğine yol açmaması, enerji güvenliğine katkıda bulunması, yakıt ithalini azaltması, istihdama ve yerel kalkınmaya katkı sağlaması gibi birçok avantajı nedeniyle ilçemizde böyle bir çalışma başlattık" dedi.

 

Çaybaşı ilçesinde arazi ve iklim şartlarının daha çok rüzgar enerjisine uygun olduğu için çalışmaların rüzgar enerjisi üzerinde yoğunlaştığını ifade eden Yanık, şunları kaydetti:

 

"İlçemizde rüzgar enerjisi amacıyla ölçümler yapılıyor. Ölçümler neticesi ile rüzgarın yön, şiddet ve güç verileri toplanarak elde edilecek enerji hesaplanacak. Bu doğrultuda ilçemizdeki en uygun yere 50 metre yüksekliğinde 500 kilovatlık bir türbin dikme projemiz var. Türbin buradan hatta bağlanıp ürettiği enerjiyi verecek. Rüzgar enerjisiyle kendi elektriğimizi kendimiz üreterek tasarruf yapmayı, tasarruf edilen miktarı da yine hizmet olarak kentimize ve halkımıza kazandırmayı amaçlıyoruz. Fizibilite çalışmalarımız sürüyor. (AA)

www.haberler.com

23.08.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR