RWE & Turcas’tan öğrencilere enerji kutusu

RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim’in ilkokul öğrencileri için başlattığı “Enerji Kutusu” projesi üçüncü yılında etkinliklerle sürüyor.

 

Okula yeni başlayan 1. Sınıf öğrencilerini, enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan proje bu yıl da Honaz ilçesine bağlı okullarda toplam 600 öğrenciye ulaşacak.

 

OKULLU MİNİKLERE ANLAMLI HEDİYE

Denizli Kaklık Santral Direktörü Seyhan Karabulut, 10 Eylül 2014’de Kaklık İlkokulunu ziyaret ederek Enerji Kutularının dağıtımını başlattı. Çocukların büyük ilgiyle karşıladığı enerji kutularının içinde okul malzemeleri, reflektörlü bileklik ve tüm aile bireyleri için enerji tasarruf önerileri ve uygulamaları içeren bir hikaye kitapçığı bulunuyor.

 

“ENERJİ KUTUSU” PROJESİ

RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim’in hayata geçirdiği “Enerji Kutusu” projesi, çocukların enerji kaynaklarını yakından tanıması ve enerji verimliliğine yönelik kaynakların bilinçli kullanılması amacıyla başlatıldı. Enerji kutularında yer alan kitapçıkta, enerji tasarrufu ve enerji kaynaklarının etkin kullanımına yönelik, çocuklar ve ebeveynlerin kolayca uygulayabileceği basit ve eğlenceli ipuçları yer alıyor. Çocukların çevre bilincine sahip bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan RWE & Turcas, önümüzdeki dönemde de enerji kutularını öğrenciler ile paylaşmaya devam edecek.

 

RWE & TURCAS’TAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİNE DESTEK

RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim, Kaklık Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali yatırımlarının yanı sıra RWE & Turcas, Denizli Valiliği, Kaklık Belediyesi ve Okul Aile Birliği ile imzalanan bir protokol çerçevesinde, bölgede bulunan Kaklık ve Şehit Eyüp Altun ilkokulları için toplam 23 yeni derslik inşasına destek olmuştu.

http://enerjigunlugu.net

13 Eylül 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR