SunPower Avustralya`da solar kiralama yapacak

 

Şirket ABD`de yaptığı faaliyetini Avustralya`ya taşıyor

 

ABD’nin en büyük ikinci güneş paneli üreticisi SunPower ülkesinden sonra Avustralya’da solar kiralama alanında faaliyet gösterecek.

 

SunPower tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şirketin ülkedeki faaliyetini, pilot uygulama olarak Melbourne şehrinde başlatacağı bildirildi.

 

Açıklamaya göre şehirdeki konut sahipleri herhangi bir ön ödeme yapmadan şirketin güneş elektriği sistemlerine sahip olabilecekler.

 

SunPower müşterileri bunun karşılığında şirket ile bu sistemler sayesinde üretilecek elektrik için önceden belirlenmiş fiyatlarda 25 yıllık alım anlaşması taahhüt edecekler. Sistemlerden memnun olmayan veya herhangi bir nedenle bu çalışmayı sonlandırmak isteyen müşteriler ise yıllık üretime göre belirlenecek bedel karşılığında sağlanacak para iadesi garantisi ile programdan ayrılabilecekler. Konut sahipleri 25 yıllık sürenin sonunda ise bu sistemleri satın alabilecek veya şirket ile olan anlaşmalarını uzatabilecekler.

 

Sistem kurulumlarının bakım, tamir ve gözlem gibi hizmetleri de bu süre boyunca şirket tarafından ücretsiz olarak sağlanacak.

 

Fransız petrol şirketi Total 1985 yılında ABD`de kurulan Sunpower`ın yüzde 60 hissesini 2011 yılında 1,38 milyar dolara satın almıştı. Total şirketteki hisse oranını zaman içinde yüzde 66`ya çıkararak hakim ortak konumunu güçlendirmişti.

 

SunPower ve Google Nisan ayında yaptıkları bir açıklama ile solar kiralama alanında ortak faaliyet göstermek için 250 milyon dolarlık bir program başlattıklarını bildirmişlerdi. Açıklamaya göre program için SunPower 150 milyon dolar, Google ise 100 milyon dolarlık kaynak sağlayacaktı.

www.yesilekonomi.com

22.09.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR