Sivas Kangal’a 1 MW’lik güneş santrali kuruluyor

TEK-HES Hidrolik Makina Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Sivas Kangal’da 1 MW’lik güneş enerjisi santrali kuracak.

 

Uzun süredir yavaş ilerlemesinden yakınılan güneş enerjisi yatırımlarıyla ilgili Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden olumlu haberler de geliyor. Bu olumlu haberlerden biri de Sıvas’tan.

 

TEK-HES Hidrolik Makina Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi tarafından Sivas’ın Kangal İlçesi`ne güneş santrali kuruluyor. Enerji Günlüğü`nün edindiği bilgiye göre, Şirket 2012 yılı Kasım ayından itibaren güneş ölçümü yaptığı araziye santral kurma çalışmalarında yeni bir aşamaya geldi.

 

Kangal’da kurulacak 1 MWp güneş enerjisi santrali için Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.’den (ÇEDAŞ) çağrı mektubu alındı. Yatırımcı firma TEK-HES Limited, Sivas Aktif Enerji firması`na enerji nakil hattı ve güneş enerjisi santrali proje klasörlerini hazırlaması için yetki verdi.

 

Mevzi İmar planı, arazi sondaj ve jeolojik etüd, arazi sınır çalışmalarıyla proje onay süreci devam ederkeny, gerek ENH gerekse GES kurulumu için firmalardan fiyat teklifleri alınmaya başlandı. Alınacak teklifler değerlendirilerek TEK-HES Kangal Güneş Santrali’nin kurulumunu yapacak firma ile sözleşme imzalanacak.

 

Sıvas merkezli TEK-HES Limited’in yetkilileri “Kendi memleketimize böyle bir yatırımı yapmanın verdiği mutluluk ile enerji alanındaki yatırımlarımız hız kesmeden devam edecektir” dedi. Mehmet KARA

http://enerjigunlugu.net

29 Eylül 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR