Anadolu Güneşi Elektrik Üretiyor Buluşması

Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) ile Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. (KCETAŞ) tarafından düzenlenen "Anadolu Güneşi Elektrik Üretiyor Buluşması" adlı etkinliğin 30 Kasım`da Kayseri`de yapılacağı bildirildi.

 

MMG Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Rıza Sümer, yaptığı yazılı açıklamada, güneş enerjisinden lisanssız elektrik üretmek isteyen yatırımcılar ile bu alanda faaliyet gösteren sektör temsilcisi firmaların buluşmasını sağlayacaklarını ifade etti.

 

Etkinliğin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından da desteklendiğini belirten Sümer, şunları kaydetti:

 

"Finansman, yatırım, üretim ve anahtar teslimi projeler konularında bilgilendirmelerin olacağı buluşmada, sektörün öncü kuruluşları da verdikleri bilgiler ile yatırımcıyı aydınlatacaktır. Dünya güneş enerjisi sektörünün Türkiye CEO`ları, üst düzey yöneticileri, satın alma müdürleri, üreticiler, tüketiciler, akademisyenler ile güneş enerjisi sektörünün yurt içi ve yurt dışı temsilcilerinin yer alacağı buluşmada sektörün tüm mensupları bir araya gelecek."

 

Sümer, güneş enerjisinden elektrik üretmek isteyen yatırımcıların kendileriyle aynı yola çıkmış birçok iş adamıyla tanışıp bilgi alışverişinde bulunabileceği, tecrübelerini paylaşabileceği, yatırım için en verimli, en hesaplı ve en doğru metoda karar verilmesini sağlayacak bir organizasyon oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı.

Kayseri

www.haberler.com

27.10.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR