27 Yıl Dayanıklı Pil Üretildi

Alman mühendisler elektrikli arabalar için 27 yıl dayanacak Lithium Ion pil üretmeyi başardı. Şimdiye kadar üretilen en dayanıklı pil kategorisine giren pilin üretime geçilebilmesine çok az zaman kaldı.

 

Zaman içinde şarj edildikçe kapasitelerinden kaybeden piller çok yakında tarih olacak. İlk gün kapasitesi ne ise 27 yıl boyunca bunu koruyabilen ilk pil Almanya’da Güneş ve Hidrojen Enerjisi Laboratuvarları’n de üretildi.

 

Aslında sistem şöyle işliyor. Pil şarj edildikten sonra 27 yıl güç üretmiyor, sadece her gün düzenli şarj edilirse 27 yıl aynı kapasitede çalışmayı sürdürebiliyor. Pili yenilemek zorunda kalmıyorsunuz.

 

Boyutlarından dolayı şimdilik sadece elektrikli arabalar için kullanılması düşünülen pilin üretime geçebilmesi için testler devam ediyor. 10 binin üzerinde şarj ve deşarj kapasitesi olan pil 27 yıl sonra bile kapasitesinin yüzde 87’sini koruyacak şekilde tasarlandı.

 

Ağırlığına ve boyutlarına göre oldukça performanslı olan piller çok yakın bir zaman içinde elektrikli arabalara monte edilecekler.

www.tamindir.com

29 Aralık 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR