Mısır`daki Enerji Anlaşmaları

Mısır`ın 5 bin megawatt`lık elektrik üretim kapasitesine sahip güneş enerjisi santralleri kurulması için yerel ve yabancı şirketlerle bir dizi anlaşmanın imzalandığı bildirildi.

 

Mısır Elektrik Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Şarm eş-Şeyh kentinde düzenlenen "Geleceğin Mısır`ı" konulu ekonomi kongresi çerçevesinde, yenilenebilir enerji alanında ABD-Kanada şirketi "Skypower" ile Mısır`ın "Körfez Kalkınması" şirketinin kurduğu ortaklık ile 3000 megawatt elektrik üretme kapasitesine sahip santral kurulması yönünde anlaşmanın imzalandığı belirtildi.

 

Açıklamada, İsviçre şirketi "Terranex" ile Bahreyn "Terrasola" şirketinin kurduğu ortaklıkla ise 2000 megawatt kapasiteli bir güneş enerjisi santralinin kurulması için anlaşma imzalandığı ifade edildi.

 

Anlaşmaların Mısır Adına "Mısır Elektrik Dağıtım Şirketi" başkanı Ahmed Hanifi tarafından, Mısır Elektrik Bakanı Muhammed Şakir, Bakan Yardımcısı Usame Asran ve "Mısır Elektrik Şirketi" Başkanı Cabir Dusuki`nin huzurunda imzalandığı kaydedildi.

 

Mısır`da dün başlayan "Geleceğin Mısır`ı" başlıklı ekonomi kongresi ile ülkeye uluslararası yabancı yatırımların çekilmesi planlanıyor. Bugün sona ermesi beklenen kongreden 35 milyar dolarlık gelir elde edilmesi hedefleniyor.

www.haberler.com

15 Mart 2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR