Güneş enerjisiyle şarj olan Shine uzun pil ömrüyle büyük kolaylık sağlayacak

Yeşil buluşları ve tasarımlarıyla ilgi çeken Voltaic Systems tarafından 2004 yılında piyasaya sürülen sırt çantası kadar ses getireceği düşünülen yeni bir ürün tanıtıldı. Güneş enerjisiyle çalışan ve cep telefonu şarjında da kullanılabilen cihaz, uzun şarj ömrüyle benzerlerine fark atıyor.

 

Güneş enerjisiyle şarj olan ve USB şarjı olarak da kullanılabilen ürünün üretilmesi için çok çaba sarfedildi. Gelişmekte olan ülkelerde, felaketle başa çıkma süreçlerinde ve acil durumlarda oldukça işe yarayacağı öngörülen ve benzerlerinden farklı olan ürün 5 bin mAh’lik (19 Watt saat) güçlü bir pile sahip. USB girişinden ya da 3,5 Watt’lık fotovoltaik güneş panelinden şarj edilebiliyor. Tek bir şarjla 30 saat kullanılabiliyor ve bir cep telefonunu tamamen şarj edebiliyor.

 

Cihazdaki oldukça parlak LED’in üç farklı parlaklık ayarı mevcut. Rahatlıkla taşınabilen cihaz, tamamen su geçirmez ve estetik bir yapıya sahip. Shine, acil durumlar dışında, açık alanlarda, kamp ortamı gibi şebeke dışı elektriğe ihtiyaç duyulduğunda da iyi bir yardımcı.

 

Uluslararası Enerji Ajansı’nın Enerji Erişim Veritabanı’na göre 2014 yılında Dünya’da 1,3 milyar insan evinde elektrik olmadan yaşıyor. Buna ilave olarak 1 milyar insan da elektriğe güvenilir olmayan güç kaynaklarıyla ulaşıyor. Buna rağmen bu topluluklar artan bir oranda, iletişim, hava durumuna ulaşma ve mobil ödemeler için cep telefonu kullanıyorlar. Shine ve benzeri güneşe bağlı çalışan cihazların çevre dostu insanlar tarafından kullanılması kadar, bu ihtiyaç sahiplerine büyük destek sağlaması da olası.

 

Shine’ın üretimine Kasım 2015’te, satılan ürünlerin adreslere postalanmasına ise 2016 Ocak ayı itibarıyla başlanacak. Satılan ilk seri, 2 bin Shine feneri ve güneş paneli ürünle limitli. Daha sonra ne kadar üretecekleri topladıkları yardıma bağlı olarak belirlenecek. Çalışmayı takdir etmeniz durumunda Kickstarter linkinden destekleyebilirsiniz.

https://gaiadergi.com

16 Eylül 2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR