Enerji yatırımı ihtiyacı, yabancının iştahını kabartıyor

Enerji dünyasının merkezine Türkiye’yi oturtan ICCI 2015, 6 Mayıs’ta başlıyor. 2023’e kadar 120 milyar dolarlık enerji yatırımına ihtiyacı olan Türkiye, fuara katılacak firmalar için cazibesini koruyor.

 

ICCI 2015, Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı Amerika’dan Çin’e, Danimarka’dan Güney Kore ve Hindistan’a kadar birçok ülke firmalarını, Türk enerji sektörünün karar-vericileri ile buluşturacak. 6-7-8 Mayıs 2015 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi (IFM) Yeşilköy’de yapılacak olan ICCI - Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı, 450’ye yakın yerli ve yabancı firmaya ev sahipliği yapacak.

 

2023 yılına kadar enerji ihtiyacını karışılamak için 120 milyar doların üstünde yatırım hedefleyen Türkiye, fuara katılacak firmalar için cazibesini koruyor. ICCI 2015 geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da, yeni teknolojilerin tanıtılmasına, enerji ve çevre sektörü profesyonellerinin buluşup, fikirlerini birbirlerine aktarmalarına zemin oluşturacak.

 

Türkiye, enerji yatırımcıları için çekim merkezi

 

Türkiye, enerji ihtiyacının yüzde 70’e yakın bölümünü ithal ediyor. 2023 yılına kadar artan talebi karşılamak için yaklaşık 120 milyar dolarlık enerji yatırımına ihtiyaç duyulan Türkiye, yabancılar için net ithalatçı konumunda. Bu da Türkiye’yi, uluslararası yatırımcıların ve ticari kuruluşların çekim merkezi haline getiriyor. ICCI ile enerji dünyasının merkezine Türkiye’yi oturttuklarını belirten Sektörel Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Bulak, Deutsce Messe ile oluşturdukları ortak sinerjinin fuarın gücüne güç kattığını belirterek, “Geçtiğimiz yıl, 414 katılımcı firma ve yaklaşık 16 bin ziyaretçi ile rekor kırdık. Bunda, bize destek veren tüm kamu, özel sektör, üniversite, sivil toplum örgütleri ve akademisyenlerin payı büyük” dedi.

 

Bir fuar, üç etkinlik

 

Bulak, ICCI 2015 ile ilgili şu bilgileri verdi:

Bu sene 6-8 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan ICCI 2015’te, Almanya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Avusturya kendi ülkelerindeki enerji sektöründeki gelişmeleri ve Türkiye ile olan ilişkilerini anlatan sunumlar gerçekleştirecektir. 3 gün boyunca, 5 paralel salonda toplamda 40 oturum yapılacaktır. Sanayi ve yatırım sektörünü yön veren sanayici ve işadamları derneklerinin yanı sıra enerji sektörünün önde gelen dernekleri ve EPDK ile ETKB gibi yasa koyucular tarafından yaklaşık 20’ye yakın özel oturum düzenlenecektir.

 

B2B etkinliğiyle yeni iş ortaklıkları ve anlaşmalar imzalanacak

ICCI 2015, 21.Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı kapsamında, B2B etkinliği ile yeni iş ortaklıklarının kurulması ve anlaşmaların imzalanması sağlanacak.

 

Yenilenebilir Enerji, Kojenerasyon, Elektrik Üretimi ve Ticareti, Elektrik İletim Sistemleri, Enerji Tesislerinde Bakım, Onarım ve Servis Hizmetleri, Çevre Teknolojileri, Enerji Verimliliği, Lojistik ve IT Teknolojileri gibi farklı ürün gruplarındaki firmaların katılacağı ICCI 2015, IFM’nin tüm alanlarında gerçekleştirilecek.

www.dunya.com / ekonomi

20 Mart 2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR