SpaceX ve Solar City Arasında İşbirliği

Musk’ın SpaceX’i Musk’ın Solar City’sinin 90 milyon dolar değerinde tahvilini satın alıyor.

 

Dünyanın en büyük solar panel üreticilerinden SolarCity’den bugün yapılan açıklamaya göre SpaceX, şirkete 90 milyon dolar değerinde yatırım yaptı.

 

30 Mart tarihinde SolarCity’den yapılan blog gönderisinde tahvillerin SolarCity tarafından desteklendiğini ve ülkedeki binlerce solar müşterinin aylık solar ödemeleriyle güçlendirildiği belirtiliyor. SolarCity: “SpaceX güneşten verimli bir şekilde ödeme alacak” diyor.

 

Elektrikli araba şirketi Tesla gibi iki şirket de tabii ki Elon Musk kontrolünde. Musk, SpaceX ve Tesla’nın CEO’su ayrıca SolarCity’nin yöneticisi olarak görev yapıyor.

 

Venture Beat sitesinde yer alan habere göre SolarCity, SpaceX’in şirket tahvillerini herhangi bir ABD’li şirketle aynı şekilde satın aldı. SpaceX finans müdürü Bret Johnsen blog gönderisinde şu ifadelere yer veriyor: “Yatırım materyallerini gözden geçirdikten sonra bir hesap oluşturmak ve tahvilleri sipariş etmek 10 dakikadan az bir süre aldı.”

 

Şirket solar tahvillere yatırım yapma sebebinin basit olduğunu söylüyor. Solarcity SpaceX gibi yatırımcılara aynı vadelere sahip kıyaslanabilir yatırımlar üzerinden teklif yapan yatırımlardan kayda değer oranda daha yüksek geri dönüşler sunuyor. Aynı zamanda SolarCity sermayesini daha düşük maliyetle yükseltebilir.

http://bilgicagi.com

31 Mart 2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR