Şırnak`ta kendi elektriğini üreten ilk otel

Şırnak`ta bulunan Şehr-i Nuh Oteli, 293 kWp kapasiteli güneş enerji santrali ile kendi ürettiği elektriği kullanan ilk otel olacak.

 

Acar Group`a ait Şehr-i Nuh Oteli`nin 293 kWp kapasiteli anahtar teslim bir fotovoltaik tesisin inşaatı, güneş enerjisi hücreleri ve modüllerinin üreticisi Talesun Solar`ın, Türkiye`deki ortaklığı Talesun Anadolu Solar Enerji tarafından tamamlandı.

 

Talesun Solar Germany GmbH`nin Müdürü Gregor Albrecht, "İş ortaklarımızla birlikte Türkiye’de tüm fotovoltaik değer yaratma zincirini oluşturma konumundayız" dedi. Albrecht, “Bu değer yaratma zinciri, projelendirme ve uygulama aşamasından finansman hizmetlerine ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına tam olarak uyan fotovoltaik sistemlerin ve parkların teslime kadar uzanıyor" ifadesini kullandı.

 

Metrekare başına yaklaşık 1.179 kW saatlik kapasiteyle, Şırnak’taki lokasyon, mükemmel ışınım değerlerine sahip. Beş yıldızlı Şehr-i Nuh Oteli, Türkiye-Suriye-Irak üçgeni içinde yer alıyor. Özellikle yıl boyunca havanın görece az bulutlu olması ve ortalama 284 günün güneşli geçmesi, bölgeyi fotovoltaik kullanım için cazip kılıyor. (Kaynak: sirnakhaber.com.tr)

http://enerjigunlugu.net

09 Nisan 2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR