Malatya İl Genel Meclisi

Malatya İl Genel Meclisi, Doğanşehir ilçesi Kapıdere köyündeki içme suyunun bir kısmının şişeleme tesislerinde kullanılmak üzere kiraya verilmesini kararlaştırdı.

 

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata`nın başkanlığındaki oturumda, Doğanşehir ilçesi Kapıdere köyü sınırları içinde devlete ait arazi üzerindeki 35 litre/saniye içme suyunun 10 litre/saniyesinin şişeleme tesislerinde kullanılmak üzere 20 yıl müddetle kiraya verilmesi kararlaştırıldı.

 

Meclis, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu`nun köy içme sularına ilişkin hazırladığı raporu görüştü.

 

Köylerin içme sularının muhtarlar tarafından işletilmesi sırasında elektrik bedelleri toplanmadığından çoğu köylerin elektrik borcu olduğu aktarıldı.

 

Bu sorunun içme sularının kesilmesine ve köylerin susuz kalmasına neden olduğu belirtildi.

 

Grup içme sularında kaçak suların önüne geçmek ve vatandaşların düzenli su kullanması için grup içme sularının özelleştirilmesi gerektiği ifade edildi.

 

Grup içme suyunu kaçak olarak sulamada kullandığı tespit edilen vatandaşlara 5 bin lira para cezasının uygulanmasını tartışan meclis, bu miktarın vatandaşlar için külfet olacağına karar verdi.

 

Söz konusu cezanın yasal düzenlemeler dikkate alınarak belirlenmesi uygun bulundu.

 

Köylerdeki elektrik enerjisi ile çalıştırılan içme suyu sondajlarının elektrik maliyetlerini düşürmek için elektrik enerjisinin güneş paneline çevrilmesi gerektiği ifade edildi.

 

Yaygın beldesi Puluşağı ve Levent mevkilerine sulama suyu sağlanması için İl Özel İdaresi Etüd Proje Müdürlüğü teknik elemanlarının gerekli çalışmayı yapması kararlaştırıldı.

 

Kuluncak ilçesi İlisuluk köy yolunun bir kilometresinin genişletilmesi gerektiği kaydedildi.

 

Doğanyol ilçesi Konurtay Köyü Deler mezrasında su sıkıntısının giderilmesi için içme suyu amaçlı sondaj kuyusu açılması uygun görüldü.

MALATYA (Anadolu Ajansı) 01 Ağustos 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR