Dünyanın solarcıları İstanbul’da buluşacak

Türkiye’de güneş enerjisi yatırımlarında hızlı artış beklentisi, Solarex İstanbul 2016 Fuarı için hazırlıkları erken başlattı. Yetkililere göre Fuar’a ilgi yüksek.

 

Yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi konusunda gerek kamuda gerekse özel sektördeki hassasiyet son yıllarda hızla arttı. Yenilenebilir enerji yatırımlarının hem sayısı hem büyüklükleri giderek artarken, sektöre yönelik etkinlikler de giderek daha çok öne çıkıyor. Güneş enerjisi alanında, 2008 yılından bu yana gerçekleştirilen Solarex İstanbul Fuarı da bunlardan biri. Solarex İstanbul, 7-9 Nisan 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde dokuzuncu kez sektöre kapılarını açacak.

 

Yerli ve yabancı katılım

“Yenilenebilir bir dünya için” sloganıyla gerçekleştirilecek Solarex İstanbul Fuarı, kamu, özel sektör, akademik isimler ve finans dünyasının profesyonellerini yeniden bir araya getirecek. İstanbul Fuar Merkezi’nin 9-10 ve 11. Salonlarında gerçekleşecek fuar, üç gün boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlayacak. Solarex İstanbul, güneş enerjisi sektörüne yönelik seminer ve panellere de ev sahipliği yapacak. Seminerler, tüm ziyaretçilere açık ve ücretsiz olacak.

 

Sempozyum, konferans, seminer

Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı, planlanan etkinlikleriyle hem katılımcı firmalara hem de ziyaretçilerine yenilenebilir enerjinin önemini anlatmayı hedefliyor. Sempozyumların yanı sıra firma konferanslarının düzenlendiği fuarda, ziyaretçilerin de katılım göstereceği şekilde planlanan çok sayıda farklı etkinliklerden oluşuyor. Sektörün öncü kuruluşları da verecekleri konferanslarla Fuar’ı renklendirecek.

 

İşbirliği fırsatları yaratıyor

Geçtiğimiz nisan ayında yapılan Solarex İstanbul 2015’e 17 ülkeden 163’ü yurtiçi, 91’i yurt dışı olmak üzere toplamda 254 firma katılım göstermişti. Almanya, Fransa, ABD, BAE, Bulgaristan, Çin, Fas, İngiltere, İspanya, İsrail, İsviçre, İtalya, Lüksemburg, Pakistan, Portekiz, Romanya ve Tayvan olmak üzere Solarex İstanbul 2015 Fuarı’nda toplamda 17 ülkeden katılımcı ve ziyaretçi yer almıştı. Yerli ve yabancı 18 bin 731 kişiyi ağırlayan Solarex İstanbul 2015, birçok firmanın birleşmesine, yeni iş ortaklıkları kurmasına, önemli anlaşmalar imzalamasına da sahne olmuştu.

 

Erken başladı ilgi yüksek

Solarex İstanbul Fuarı yetkilileri, Türkiye’de güneş enerjisi yatırımlarındaki hızlanma ve buna ilişkin beklentilerin Fuar’ın önemini artırdığını belirtti. Yetkililer, iç pazarın yanı sıra, çevre ülkelerdeki gelişmelerin de Solarex İstanbul’u küresel solar oyuncuları için önemli hale getirdiğinin altını çizdi. Solarex 2016 çalışmalarının erken başladığını kaydeden yetkililer, ilginin yüksek olduğunu vurguladı.

 

Solarex 2015`ten notlar

18 bin metrekarelik kapalı alanda gerçekleştirildi.

300 bin adet davetiye basılarak ilgililere ulaştırıldı.

163’ü yerli, 91’i yabancı toplam 254 katılımcı yer aldı.

Ortadoğu’dan özel alım heyetleri geldi, anlaşmalar imzaladı

MEHMET KARA

http://www.dunya.com

18.06.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR