Teşviksiz güneş pazarına doğru

ABD`li araştırma şirketi GTM Research`a göre dünya teşviksiz bir güneş enerjisi pazarına doğru ilerliyor ve bu süreç 2020`ye kadar tamamlanacak.

 

ABD`li GTM Research Araştırma Şirketi`nin raporuna göre, dünya çapındaki kurulu güneş enerjisi kapasitesi 2020 yılında bugünkünün 3 mislisine ulaşacak. "Global PV Demand Outlook 2015-2020: Exploring Risk in Downstream Solar Markets" başlıklı rapora göre, 2019`da yıllık küresel güneş enerji talebi 100 GW`ı aşacak. Rapora göre, 2020 yılına kadar solar sektöründe yaklaşık 700 GW`lik ilave kurulu güç oluşması öngörülüyor.

 

TEŞVİKSİZ BİR GÜNEŞ PAZARI

GTM Research`a göre 2012 yılı itibariyle, güneş enerjisi alanında oluşan talebin neredeyse tamamı devlet destekli olarak gerçekleşirken, dünya teşviksiz bir güneş enerjisi sektörüne doğru ilerliyor. Raporda, teşviksiz bir güneş enerjisi pazarına geçişin muhtemelen 2020 yılında tamamlanacağı öngörüsüne de yer veriliyor.

 

YENİ İŞ MODELLERİ GELİŞİYOR

GTM Research`a göre sübvansiyondan daha bağımsız hale gelecek pazarda, elektrik şebekelerinde operasyon kapsamlı değişiklikler çıkmasıyla solar şirketlerine yeni fırsatlar doğacak ve ilave istihdam imkanları ortaya çıkacak. GTM Research`in tespitine göre, teşviksiz bir solar pazarına geçiş zaten projelerin ihaler yoluyla hayata geçirilmeye başlamasıyla devreye girdi. Solar şirketleri ise bu dönüşüme ayak uydurarak yeni iş modelleri oluşturmaya çalışıyor.

http://enerjigunlugu.net

01 Temmuz 2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR