Mikro GES`le 6 cent`e elektrik!

Alman şirketi Juwi Solar, Güney Afrika`da kuracağı 558 kWp`lık GES ile kilovatsaati 6 Eurocent`ten elektrik üretecek.

 

Alman Juwi Solar şirketinin Güney Afrika`daki iştiraki Juwi South Africa, Technologie Think Tanks Council for Scientific and Industrial Research (CSIR) kampüsünde 558 kWp`lik bir güneş enerjisi santrali (GES) kuracak.

 

Ağustos ayında tamamlanması beklenen GES, kurulumdan sonra kWh başına 6 Eurocent maliyetle elektrik üretecek. Hiçbir sübvansiyon ve vergi indiriminden yararlanmayacak tesisin inşaatı başladı.

 

Juwi kurulumdan sonraki ilk üç yıl içinde santralin bakımını ve işletmesini üstlenecek. Alman Juwi Solar, Güney Afrika`da kuracağı mikro GES ile küçük işletmecilerin de büyük merkezi konvansiyonel santrallerle rekabet edebileceğini ortaya koymayı hedefliyor. Şirketin bir diğer amacı da küçük GES`lerin MW`lik büyük GES`lerin üretim maliyetlerini de yakalayabileceğini ortaya koymak.

 

Küçük ölçekli GES`lerin geleneksel santrallere karşı en önemli kozlarından biri olarak, kısa inşaat süreleri gösteriliyor. Bu tip santraller sadece 12 hafta gibi kısa bir inşa edilebiliyor. Ardından hemen güneşten elektrik üretimine başlayabiliyor.

http://enerjigunlugu.net

23.07.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR