Müşterinin aracına bedava şarj

Alman dev süpermarketler zinciri ALDİ SÜD, şubelerinde elektro araçlar için güneş enerjisine bağlı dolum istasyonları kurmaya başladı. ALDİ SÜD müşterileri alışverişleri sırasında araçlarını ücretsiz doldurabilecek.

 

Dünyaca ünlü Alman süpermarket zinciri Aldi Süd de, müşterilerinin elektro araçlarını güneş enerjisiyle doldurmak için atılım başlattı. Şimdiye kadar 850 şubesi ve 29 lojistik merkezine yerleştirdiği fotovoltaik güneş panellerinden yılda 34 adet üç kişilik aileye yetecek, 123 kilowattsaatlik elektrik üreten dev şirket şimdi de 50 şubesinde elektro araç ve bisikletler için şarj istasyonları kurmaya başladı.

 

İstasyonlar Düsseldorf, Frankfurt, Köln, Mühlheim an der Ruhr, Münih ile Stuttgart ve çevresinde kuruldu. ALDİ müşterilerin alışverişleri sırasında bu istasyonlardan ücretsiz yararlanabilecekleri, CCS, CHAdeMO, Typ 2 kablo sistemiyle istasyona bağlanan elektro araçların da yarım saatlik dolumla 80 kilometre kadar yol katedebileceği belirtildi. İstasyonlarda dolum işleminin en fazla bir saat olacağı kaydedildi.

 

ARAÇLAR YARIM SAATTE DOLACAK

`Sonne tanken` (Güneş doldur) adıyla inşaa ettiği hızlı şarj istasyonlarının Alman şirkete 2,2 milyon Euro’ya maloduğu kaydedildi. İstasyonların yıllık giderinin ise 27 bin 500 Euro düzeyinde olacağı açıklandı.

 

Aldi Süd yetkilisi Lina Unterbörch, her müşterinin ortalama yarım saatte alışverişini tamamladığını belirterek, "Belirlediğimiz süre araçların dolumu için yeterli. Kaldı ki araçlar bir saate kadar dolum istasyonuna bağlı kalabilecek. Güneş enerjisinden yararlanmak için önemli bir yatırım yaptık. Kurduğumuz istasyonlarla Almanya’da bir ilke imza atarak şubelerimize dolum istasyonları kurduğumuz için çok mutluyuz“ dedi.

 

ALDI SÜD ÜÇ KITADA FAALİYETTE

Faaliyette olduğu altmış yılda Almanya’nın en güçlü şirketlerinden biri haline gelen Aldi Süd, 36 bin’i Almanya’da olmak üzere 107 bin çalışanı bulunuyor.

 

Şirket, Almanya’nın en ücra köşelerine kadar açtığı 1850 süpermarketin yanı sıra Avusturya, İsviçre, Slovenya, Macaristan, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İrlanda ve Avustralya olmak üzere üç kıtadaki ülkelerde 5 bin`in üzerinde şubesiyle faaliyet gösteriyor. Aldi Süd, Almanya’daki raflarında 1080 temel kalemin yanı sıra sezonluk 130 biolojik ürün ve haftalık değişen 80 ürünü satışa sunuyor. Kazım DOĞAN / FRANKFURT

www.hurriyet.com.tr / avrupa

15.08.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR