Samsung Güneş Enerjisiyle Çalışan Mobil Şarj İstasyonları Kuruyor

Samsung, Hindistan`ın belirli kesimlerinde Güneş enerjisini telefon şarj etmek amacıyla toplayan istasyonlar kuruyor.

 

Yenilenebilen enerji kaynaklarını kullanmak, insanların doğaya zarar vermeden kullanabileceği tek enerji elde etme yöntemi. Bu yüzden çağımızda birçok firma, ülke ve insan, yenilenebilir enerji kullanmaya başladı çünkü doğa ve atmosfer oldukça zarar gördü.

 

Dünya teknoloji devlerinden Samsung, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanım alanlarına güzel bir katkıda bulundu. Samsung, Hindistan`da bulunan "Samsung Smart Cafe"lerin yakınlarına Güneş Enerjisini toplayan ve topladığı enerjiyi telefonları şarj etmek için kullanan çeşitli şarj istasyonları kurdu. Bu istasyonlar gün içerinde 300 kw elektrik toplayabiliyor.

 

Bu da 20`den fazla telefonunuz tam olarak şarj olması demek. Samsung, kurduğu bu şarj istasyonlarını tamamen halka açık ve ücretsiz olarak yaptı. Ayrıca Samsung kullanıcısı olsanız da olmasanız da şarj istasyonuna girip telefonunuzu istediğiniz kadar şarj edebiliyorsunuz (tabii ki Android işletim sistemine sahip olmak şartıyla).

 

Bu uygulamanın Hindistan dışına yayılıp yayılmayacağı şimdilik bilinmiyor fakat yayılmadan önce şarj edebildiği telefon sayısının artması oldukça yararlı olurdu.

www.webtekno.com

Ağustos 2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR