Havalimanlarına rüzgar ve güneş santrali

DHMİ, havalimanlarıyla ilgili 4 yıllık stratejik plan hazırladı. Planda elektrik maliyetini bitirmek için havalimanlarına güneş ve rüzgar santrali kurulması projesi de var. Plana göre her yıl 2 havalimanında dönüşüm sağlanacak.

 

Ulaştırma Bakanlığı havalimanlarındaki elektrik maliyetini bitirmek için güneş ve rüzgar santrali kuracak. Bakanlık bünyesindeki Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) havalimanları ile ilgili 2015-2019 stratejik planını hazırladı.

 

Plana göre elektrik ve çevre kirliliğini azaltmak için her yıl 2 havalimanına güneş ve rüzgar santrali kurulacak.  Geçtiğimiz aylarda dünyanın en büyük havalimanları arasında gösterilen Hindistan’da bulunan Cochin Havalimanı tüm elektrik enerjisini yeni kurduğu güneş santrallerinden karşılamaya başlamıştı. Böylece havalimanının harcadığı elektrik maliyeti olmazken üstelik yıllık 300 bin ton karbon salınımının ortaya çıkmasını engelliyor.  DHMİ ilk etapta yılın 365 günü güneş gören bölgelerdeki havalimanlarına kurmayı planlıyor.

http://haber.star.com.tr / ekonomi

20.10.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR