Halkbank`a 200 milyon euroluk finansman

Halkbank, KOBİ ve Büyük İşletme yatırımları için 200 milyon euroluk kaynak sağlıyor

 

Halkbank, Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ile KOBİ ve büyük işletmelerin finansmanı için 200 milyon Euro’luk yeni bir kredi protokolüne imza attı. Protokol kapsamında, firmaların yeni ve tevsi yatırımları ile işletme sermayesi ihtiyaçlarının yanı sıra Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği yatırımlarının finansmanı için orta ve uzun vadeli kaynak sağlanacak. Krediden imalat sanayi, tarımsal sanayi, ticaret, turizm, eğitim, sağlık, enerji, hizmet, bilgi ve iletişim teknolojileri gibi geniş bir sektörel yelpazede faaliyet gösteren KOBİ ve büyük işletmeler yararlanabilecek. Sağlanan kaynağın 50 milyon Euro’luk kısmı aynı amaçlarla kullandırılmak üzere Halk Finansal Kiralama A.Ş.’ye tahsis edilecek.

 

Halkbank’ın uluslararası piyasalardaki itibarının bir yansıması olarak sağladığı bu kaynakla bankacılık sektöründeki saygın konumunu pekiştirdiğini belirten Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu şunları söyledi: “Bankamızın üç çeyrek asrı geride bırakan tecrübesi ve donanımlı kadrolarıyla Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayacak işbirlikleri geliştiriyoruz. Avrupa Yatırım Bankası ile imzaladığımız yeni protokolle sağladığımız kaynağı, reel sektöre sunduğumuz ürünlere yenilerini eklemek için kullanacağız. Sürdürülebilirlik konusuna verdiğimiz önemin de bir göstergesi olan bu kredi ile KOBİ ve Büyük İşletmelerin yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının yanı sıra Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği yatırımlarının finansmanını da sağlayacağız. `Üreten Türkiye`nin Bankası` olma vizyonuyla Türkiye’de bu alandaki gelişmenin öncüsü olmaya ve ülkemizin yatırım ve ticaret hacminin gelişimine destek vermeye devam edeceğiz.”

 

KOBİ’lerin Türk ekonomisinin en aktif kurumları olarak ülkemizin büyüme hedeflerine önemli katkılar sunduğunu söyleyen Taşkesenlioğlu, “Bu protokol, reel sektördeki sürdürülebilir rekabet seviyesinin artırılması yönündeki çalışmalarımızda bize güç verdi” dedi.

 

Üst limiti KOBİ’ler için 5 milyon Euro ve büyük işletmeler için 25 milyon Euro olarak belirlenen kredinin en az yüzde 50’si KOBİ’lere kullandırılacak. İmzalanan bu protokol ile birlikte bugüne kadar Halkbank ile AYB arasında imzalanan anlaşma sayısı 13’e, kredi hacmi ise 1,4 milyar EUR’ya ulaştı.

www.finansgundem.com

06.11.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR