Eski akülerden dev elektrik saklama deposu

Alman otomobil şirketi Daimler, eski elektrikli otomobil akülerinden dev bir elektrik saklama deposu yapacak.

 

Alman otomobil şirketi Daimler, yenilenebilir enerjinin oldukça ileri düzeyde kullanıldığı Almanya`da enerji depolama alanında yepyeni bir girişim başlatıyor. Şirket, yüzde yüz iştiraki olan Deutsche Accumotive ile yeni bir depolama işi yapacağını açıkladı. Açıklamaya göre Daimler, akü iş kolunu 13 MW saatlik akü depolama birimiyle genişletecek ve bu birimini ikinci el elektrikli araç ve hibrit araç aküleri kullanarak Lünen`de bulunan geri dönüşüm santralinde gerçekleştirecek.

 

Bu girişimin dünyanın en büyük eski bataryaların değerlendirilmesi işi olduğunu belirten şirket, bu projeyi enerji hizmet şirketleri Getec Energie ve The Mobility House ile çevresel yönetim şirketi Remondis ortak girişimiyle yürütecek.

 

13 MWh akü sistemi ISO sertifika testini geçti ve gelecek yılın başında şebekeye bağlanacak. Daimler akü birimini tüm enerji piyasalarında The Mobility House işletecek. The Mobility House, elektrikli araçların ve araçların akülerini şebekeye entegrasyonunu desteklemek amacıyla 2009 yılında kuruldu.

 

Daimler, akülerin ömrünün bu depolama sistemi ile en azından bir on yıl daha uzatılacağını ifade ediyor. Akü sisteminin enerji devrimini hızlandıracağını ve yeni elektrik santralleri kurma ve şebeke genişletme maliyetlerini ortadan kaldıracağını da ekliyor.

http://enerjigunlugu.net

16.11.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR