Güneş Enerjisi ile Telefon Şarj Edin!

The infinityPV HeLi-on, telefonlarınızı güneş enerjisi ile şarj edebilmenize yarayan, cep boyutlarına indirilmiş solar şarj aleti, Kickstarter üzerinde bağış topluyor.

 

The infinityPV HeLi-on dünyanın en iyi sıkıştırılmış ve küçük boyutlarında olan solar şarj aletlerinden biri. İnce ve esnek yapısı sayesinde, açılmış şekilde durma zorunluluğu olmayan şarj aleti, kolayca kıvrılıp küçük kabına girebiliyor. HeLi-on içinde güçlü bir sonar paneli ve batarya bulunuyor, bu sayede hem enerji saklayabiliyor, hem de güneş enerjisi yardımıyla üretim yapabiliyor.

 

Cihazınızı HeLi-on kullanarak iki şekilde şarj edebiliyorsunuz. Eğer solar paneli açmazsanız cihazınız depodaki enerjiyi kullanarak şarj oluyor. Solar paneller açıldığında ise depoda bulunan enerji kullanılmadan, direkt güneş enerjisiyle şarj olabiliyor. İki şekilde de telefonların şarj olması süre 2-3 saat civarı. Bu da güneş enerjisiyle şarj etmede gayet hızlı sayılabilecek bir süre. Aynı şekilde telefonu değil de, ürünün içindeki harici bataryayı şarj etmek isterseniz yine 2-3 saatlik bir bekleme süreniz var. Ayrıca bu batarya USB ile de şarj edilebiliyor.

 

HeLi-os güneş enerjisi ile şarj etme

HeLi-os USB uyumlu olduğundan aşağı yukarı bütün akıllı telefonlar, el fenerleri, kameralar, mobil oyun konsolları, telsizler gibi cihazlarla birlikte çalışabiliyor. Cihazın boyutları ise 11.3 x 3.6 x 2.8 cm ve 105 gram ağırlığında. Bu arada çok ince ve esnek olan solar paneller koruyucu bir folyo ile de korunuyor.

 

infinityPV tarafından geliştirilen polimer solar hücreler, üçüncü jenerasyon güneş hücreleri olarak geçiyor ve tamamen organik. Işığı emen aktif materyal karbon bazlı olup, bütün panel yenilebilir, toksik olmayan materyallerden oluşuyor. HeLi-on içinde bulunan harici batarya ise 2600 mAh kapasitesinde. Bu sayede piyasadaki birçok cihaz tamamen şarj edilebiliyor. Ayrıca cihaz üzerinde şarjın ne kadar dolu olduğunu da gösteren bir bölüm bulunuyor.

 

HeLi-on Kickstarter üzerinde 71 bin dolarlık bir hedef ile yoluna başlamış, projenin bitimine 36 gün kala 105 bin dolar ile bu hedef geçilmiş durumda. Sadece sonar paneller Mart 2016’da, ürünün kendisi ise Haziran ayında piyasaya tamamen sunulacak. Ayrıca ürüne sahip olmak için yapılması gereken minimum bağış 85 dolar.

http://shift.net

03.11.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR