Büyükşehir, Güneş Enerjisiyle Elektrik Üretecek

Samsun Büyükşehir Belediyesi enerji tüketiminde yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelerek “güneş enerjisinden elektrik enerjisi” üretecek.

 

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) “Yenilenebilir Mali Destek Programı” kapsamında destek oluşturulan proje kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. Depo Binasına kurulmakta olan güneş enerji sistemlerinin montajı devam ediyor.

 

Samulaş A.Ş. Depo Binası çatısına, bin adet 250 Wp’lık güçte güneş panelleri ve 8 adet 30 kVA’lık eviricilerin proje kapsamında montajı tamamlandıktan sonra sistemin yılda yaklaşık 300.000 kW/h elektrik enerjisi üretilerek sisteme verilecek.

 

Projeyle ilgili olarak açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilerek milli ekonomimize katkı sağlaması, çevre kirliliğinin azaltılması ve enerji maliyetlerinin düşürülebilmesi açısından güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimine karar verdik. Yapılan uygulamanın Samsun’da bir model olmasını ve yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Almanya’nın güneş ışınımını Samsun’dan daha az olmasına rağmen elektrik enerjisi üretiminde güneş enerjisini değerlendirip çok önemli bir ekonomik verimlilik sağlıyorlar. Bu anlamda Samsun’da değerlendirilmeyi bekleyen büyük bir potansiyel var” dedi. (İHA)

www.hurriyet.com.tr / yerel haberler

16.12.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR