DÜNYA SOLAR DEVLERİ, SOLAREX İSTANBUL’DA BULUŞUYOR!

Güneş enerjisi sektörünün buluşma noktası yabancı katılımcı ve ziyaretçilerin de yoğun olarak ilgi gösterdiği, Solarex İstanbul, 7 Nisan Perşembe günü İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de dokuzuncu kez sektöre kapılarını açıyor… Üç gün boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuar, güneş enerjisi sektörüne yönelik seminer ve panellere ev sahipliği yapacak. Seminerler, tüm ziyaretçilere açık olacak ve ücretsiz olarak takip edilebilecek.

 

350’ye yakın firmanın katılım gösterdiği fuarda 110 yabancı firma yer alıyor. Toplamda 27 bin metrekarelik dört salonda düzenlenen fuar, üç gün boyunca firma seminerleri ve etkinlikleri ile de ilgi çekecek. Ortadoğu ülkelerinden üst düzey alım heyetinin ziyaret ederek, ikili görüşmeler gerçekleştireceği fuarda, Almanya, İsviçre, Çin, Fransa, İtalya, Amerika, Yunanistan, İsrail ve Dubai’den çok sayıda yabancı katılımcı yer alıyor.

 

TÜM KURUMLARDAN SOLAREX İSTANBUL’A TAM DESTEK

Türkiye’de 2008 yılından itibaren her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Solarex İstanbul Fuarı, kamu, özel sektör, akademik isimler ve finans dünyasının profesyonellerini yeniden bir araya getiriyor. İstanbul Fuar Merkezi’nin 9-10-11 ve 12. Salonlarda gerçekleşecek olan fuar, güneş enerjisi sektörünün en istikrarlı organizasyonları arasında anılıyor.

 

Güneş enerjisi sanayiinin tüm yönleriyle geliştiği günümüzde, katılımcı ürün grupları arasında, hücreler, modüller, inverterler (evirici), ölçme ve kontrol teknolojileri, şarj cihazları, piller, kablolar, konnektörler, bağlantı kutuları, güneş takip sistemleri, kurulum aparatları, bina entegre çözümler (BIPV), StandAlone sistemler, güneş enerjisi santralleri, enerji depolama sistemleri, EPC firmaları, jel aküler, solar kablolar, anahtar teslim on-grid / off-grid sistemler, solar pompaları, kojenarasyon, regülatörler, solar aydınlatma, güç kaynakları, güneşle çalışan tüketici ürünleri, waferlar, malzeme ve üretim ekipmanları, soğurucular, kaplamalar, kollektörler, bağlantı parçaları, genleşme tankları, degazörler, ısı transferi akışkanları, ölçme ve kontrol teknolojisi, montaj sistemleri, depolama tankları, üretim teknolojileri ve ekipmanları, havalandırma, soğutma, bina entegre çözümleri, ısıl işlem ve güneş termal ve PV enerji santralleri yer almaktadır.

 

T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, T.C. Ekonomi Bakanlığı, Günder, Gensed, Günam, Li-Der, Orköy, İzmir Ticaret Odası, İzmir Kalkınma Ajansı, TubitakMam, Aküder, Alosbi, Solar Baba Platformu, Ostim, Tehad, Se-had, Enerji Sistemleri Mühendisleri Derneği, Yed gibi çok sayıda sektörel ve ulusal yayın kuruluşunun katkıları ile düzenlenen 9. Uluslararası Solarex İstanbul, 7 Nisan Perşembe günü, açılış kurdelasının kesilmesiyle ziyarete açılacak.

 

Güneş enerjisi için doğru adreste buluşun…

Güneş enerjisi sektörünün en önemli fuarı olan, SOLAREX İSTANBUL - 9. Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı, güneş enerjisi dünyasının önde gelenlerini ağırlamaya hazırlanıyor. 7-9 Nisan tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 9, 10, 11 ve 12. Salonlarda gerçekleşecek olan Solarex İstanbul Fuarı, çok sayıda seminere ev sahipliği yapacak. Ana Seminer Sponsoru’nunYingli  Solar olduğu, eş zamanlı gerçekleşecek konferanslarda, sponsorlar arasında yer alan Huawei, “Huawei Smart PV Solution” konulu sunumunu gerçekleştirecek. En Depo tarafından “Güneş enerjisi santrallerinde kalite, işletme ve sigortalama” konulu sunumlar gerçekleştirilirken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, “Ipard II Projesi, Undp, “GefOrköy PV Projesi”, İlbank tarafından “Yenilenebilir Enerji Projeleri”, TSE tarafından, “Panel belgelendirme ve gümrük denetimi”, TUV Avusturya tarafından “Panel Belgelendirme ve Gümrük Denetimi” konuları anlatılacak. Fuarın ikinci günü ise, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından “Yenilenebilir Enerji” konusunun ardından, EPDK Elektrik Piyasası tarafından “Türkiye’de güneş enerjisi gelişimi”, Tedaş - Epdk - Yegm oturumları gerçekleştirilecek. Turseff tarafından “güneş enerjisi santralleri finansmanında TurSEFF fırsatı” konusu sunulacak. Fuarın üçüncü günü ise, fuar katılımcı firmaları, ürünleri ve sektör ile ilgili sunumlarını gerçekleştirecekler. Seminerler, tüm ziyaretçilere açık ve ücretsiz olacak.

 

Daha fazla iş anlaşması için bağlantı ağınızı genişletin…

Geçtiğimiz nisan ayında yapılan Solarex İstanbul 2015’e 17 ülkeden 163’ü yurtiçi, 91’i yurt dışı olmak üzere toplamda 254 firma katılım göstermişti. Almanya, Fransa, ABD, BAE, Bulgaristan, Çin, Fas, İngiltere, İspanya, İsrail, İsviçre, İtalya, Lüksemburg, Pakistan, Portekiz, Romanya ve Tayvan olmak üzere Solarex İstanbul 2015 Fuarı’nda toplamda 17 ülkeden katılımcı ve ziyaretçi yer almıştı. Yerli ve yabancı 18 bin 731 kişiyi ağırlayan Solarex İstanbul 2015, birçok firmanın birleşmesine, yeni iş ortaklıkları kurmasına, önemli anlaşmalar imzalanmasına da sahne olmuştu.

 

Resmi Havayolu Partneri olarak, Star Alliance ile anlaşan Solarex İstanbul’da uçak biletlerinde %20’ye varan indirimlerden faydalanma imkanı da mevcut.

 

Fuar 7-8 Nisan 2016 günleri 19:00’a kadar 9 Nisan günü ise 18:00’a kadar ziyaret edilebilecek.

 

Çevre Dostu, Solarex İstanbul…

Avrupa’nın 1 Numaralı Elektronik Perakendecisi, Medya Markt’ın basın odası sponsoru olduğu, Solarex İstanbul, çevre dostu çözümlerle, sektörü bir araya getiriyor. 7-8-9 Nisan tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde sektöre kapılarını açacak fuar, tüm güneş enerjisi sanayisini bilinçlendirmeyi hedefliyor. 9-10-11 ve 12. Salonlarda yapılacak fuara, ücretsiz online davetiye alabilmek için www.solarexistanbul.com adresine girmek yeterli.

 

www.solarexistanbul.com

Nisan 2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR