Çorum’da 22 Köye Sulama Tesisi

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Merkez ve İlçe Köylerine 22 adet Sulama Tesisi yapılacağı müjdesini verdi.

 

2015 yılında rekor hizmetlere imza atan Çorum İl Özel İdaresinin 2016 yılında da yatırımlarını artırarak devam ettiğini söyleyen Milletvekili Uslu, “Sağladığımız kaynaklar, İl Genel Meclisimizin planlamaları ve İl Özel İdaremizin çalışmalarıyla köylerimiz tarihte görülmemiş hizmetleri almaya devam ediyor. Sadece geçtiğimiz üç gün içerisinde 132 köyümüze Kilittaşı yapım ihalesini gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıllarda Tarımsal Sulama çalışmalarımız kapsamında büyük sulama projelerimizin devrini Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne devrini sağlayarak İl Özel İdare bütçemizin daha verimli kullanımına katkı sağlamıştık. İl Özel İdaremiz sağlanan ödeneklerle küçük çaplı sulama projelerine devam ediyor. Bu kapsamda 22 Köyümüzde Sulama Tesisi yapımı için Proje hizmet alımı ihalesini 12 Ekim Çarşamba günü gerçekleştiriyor. İhale kapsamında; Çorum Merkez ve İlçe Köylerinde 6 adet Gölet, 8 adet Yağmurlama ve Damla Sulama Tesisi, 1 adet Yeraltı Suyu Tesisi, 6 adet Yeni Sulama Tesisi, 1 adet Sulama Tesisi yenileme olmak üzere arak Toplam 22 adet Sulama Tesisi Projesi Yapımı hizmet alımı gerçekleştirilecektir. Hayırlı olsun” dedi.

 

Sulama Tesisi için çalışma yapılacak köyler; Merkez ilçesi Feruz, Taşpınar, Arpaöz, Ahmetoğlan, Çıkrık, Ülkenpınarı, Karapürçek, Boğabağ, Ovakarapınar, Hamamlıçay, Erdek Köyleri-Mecitözü ilçesi Dağsaray, Kargı, Bükse, Doğla, Kalecik, Fakıahmet köyleri-İskilip ilçesi Kılıçdere, İkikise köyleri-Sungurlu ilçesi Demirşeyh köyü-Kargı ilçesi Gölet köyü ve Boğazkale ilçesi Yekbas köyü.

www.iha.com.tr

23.09.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR