Kadir Topbaş`tan İstanbul`un elektriği için çılgın proje!

İBB Başkanı Topbaş, barajlardaki buharlaşmayı önlemek için göllerin üzerinin güneş panelleri ile kapatılacağı belirterek “Böylece hem buharlaşmayı önleyeceği hem de elektrik elde edeceğiz” dedi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş “İstanbul’da toplanan günlük 16 bin ton çöpün 3 bin tonunun yakılması için ileri derece yakma tesisi projesini ihale aşamasına getirdiklerini, bu tesisle 1.5 milyon kişinin elektriğini üreteceklerini söyledi.

 

Başkan Topbaş, İBB Meclisi’ne 2015 yılında İstanbul için yapılanların yer aldığı Faaliyet Raporu’nu sundu. Topbaş “Yazın barajlarımızda günde 400 bin metreküplük ciddi bir buharlaşma var. Bu göllerin üstüne güneş panellerini koyarsak hem elektrik elde ederiz, hem de buharlaşmayı önleriz diye düşünerek proje geliştirdik. Derdiniz varsa çözüm bulursunuz. Dünya haritası enerji hatları üzerine kuruluyor. Böyle bir noktada kendi enerjimizi üretmek zorundayız. Hassasiyetimiz en iyisini İstanbul’a kazandırmak. Teknolojiyi en iyi şekilde kullanan bir belediyeyeyiz. Dünyanın neresinde yeni bir gelişme varsa arkadaşlarıma gidin bakın, getirin diyorum” dedi.

 

16.3 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Boğaz’ın altında Üsküdar ile Kabataş arasına yayalar için bir tüp tünel yapmayı planladıklarını açıklayan Topbaş, Karaköy’den Haliç’in sonuna kadar da direkler üstünde 2 metresi bisiklet yolu olmak üzere 10 metre genişliğinde bir yürüme yolu yapılacağını söyledi.

 

Topbaş “Vatandaşlarımız ve turistler sahil yoluna takılmadan yürüyerek Haliç’in sonuna kadar gidebilecek. Yer yer de kıyıya bağlantılar yapılacak. Beraberce Türkiye’nin ve İstanbul’un yarınlarını hazırlamak bilincinde olduğumuzu biliyoruz” dedi. Topbaş, İstanbul’a 12 yılda 98 milyar lira yatırım yaptıklarını, 2016 yılında da 16.3 milyar liralık yatırım bütçesinin bulunduğunu söyledi.

 

HAVAYOLU ŞİRKETİ KURACAĞIZ

Kadir Topbaş “Ulaştırma Bakanımız ile görüştük. İstanbul Havayolları Şirketi’ni kuruyoruz. Ülke içinde uçacak ve baraj göllerine inebilecek, uçak taksi tarzında çalışabilecek bir havayolu şirketi olacak. Bu kente ve bu ülkeye yeni bir değer kazandıracağız. Bir başka çalışma daha başlattık. Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün bulunduğu 1 milyon 200 bin metrekarelik yeşil alanı halka açıyoruz” diye konuştu.

www.kanalahaber.com

17 Nisan 2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR