UKÜ’de ilkokul öğrencilerine “güneş enerjisi projesi” tanıtıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde ilkokul öğrencilerine “Güneş Enerjisi Projesi” tanıtıldı...

 

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım seminerine Vadili İlkokulu, İnönü İlkokulu, Akdoğan Doktor Fazıl Küçük İlkokulu, Cihangir Düzova İlkokulu ile Eşref Bitlis İlkokulu öğrencileri katıldı.

 

Güneş enerji projesi ele alındı

Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Şenol, seminere katılan ilkokul öğrencilerine güneş enerjisini verimli kullanmanın yollarını anlattı. Öncelikle Dünyadaki enerji kullanımını aktaran Şenol, Kuzey Kıbrıs’ta enerji kullanımına da değindi. Kuzey Kıbrıs’ta enerji kullanımının 1997’den 2015’e kadar artan bir ivme kazandığını söyleyen Öğr. Gör. Şenol, bununla doğru orantılı olarak tüketimin de arttığına vurgu yaptı.

 

Elektirik üretiminin yüzde 51’i Girne’den sağlanıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde elektrik üretiminin yüzde 51’inin Girne’nin Esentepe bölgesinde Teknecik santrali, yüzde 48’inin de İskele’deki Kalecik santrali ile gerçekleştirildiğini belirten Mehmet Şenol, UKÜ’de 2014 yılında başlatılan Fotovoltaik Elektrik Santrali projesi sayesinde UKÜ’nün günlük kullanılan enerji miktarının yüzde 80’ini karşıladığını kaydetti. Öğr. Gör. Şenol konuşmasında ayrıca, öğrencilerin yeni yetişen nesil olarak doğaya sahip çıkmaları ve yenilenebilir enerji kaynaklarına önem vermeleri gerektiğinin altını çizdi.

 

“Öğrencilerimiz bu bilgileri kullanacak”

Paşaköy Eşref Bitlis İlkokulu sınıf öğretmeni Mustafa Varanoğlu, yenilenebilir enerji kaynaklarına önem veren bütün kurum ve kuruluşlara gereken değerin verilmesinin zorunlu olduğunu vurguladı.  UKÜ’ye böylesine anlamlı bir projeye imza attığı ve ilkokul öğrencilerini bilgilendirme semineri düzenlediği için teşekkür eden Varanoğlu, “Öğrencilerimizin güneş enerjisi konusunda bilgi sahibi olmaları çok önemli, bundan sonraki hayatlarında bu bilgileri kullanacaklardır.” dedi.

 

İlkokul öğrencilerinin ilgi ile izlediği “Güneş Enerjisi Projesi” tanıtım semineri sonunda UKÜ kampüsünde geniş bir arazi ve otopark alanına kurulan güneş panelleri gezildi ve burası ile ilgili de katılımcılara bilgi verildi. 

www.detaykibris.com

01.06.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR