Avrupa biyoenerji pazarı 2035’te iki katına çıkacak

Biyoenerji alanında dünyanın en büyük pazarı 46 GW ile Asya Pasifik. Onu 30 GW ile Avrupa ve 29 GW ile Latin Amerika takip ediyor.

 

Niş bir pazar olan biyokütle kullanımı ile elektrik üretimi Avrupa’da en hızlı büyümeyi gerçekleştirmesi beklenen sektör. IHS Emerging Energy Research tarafından gerçekleştirilen bir çalışmaya göre, Avrupa yenilenebilir enerji piyasasında güneş ve rüzgar enerjisinin baskın rolünü sürdürmesi bekleniyor ancak biyoenerji rüzgar arzındaki kesintilerin yerine geçebilecek önemli bir ALTERNATİF olarak görülüyor. Europe Biopower Markets and Strategies: 2012 - 2035 başlıklı çalışmaya göre, Avrupa Birliği’nde biyoenerji kapasitesinin 2012 ile 2035 yılları arasında 30 GW seviyesinden 56 GW seviyesine çıkması bekleniyor.

 

Bununla birlikte çalışma, sektörün meydan okuması gereken durumların söz konusu olduğunu ve bu durumların her ne kadar AB yenilenebilir enerjiye yönelmiş olsa da biyoenerji alanında büyümeyi zorlaştırabileceği ifade ediliyor. IHS Emerging Energy Research yöneticisi Marianne Boust “Yüksek kalitede ve yeterli miktarda hammadde bulunması konusunda yaşanan sıkıntıların yanı sıra finansal destek konusunda yaşanan belirsizlikler, AB’nin biyoenerji üretiminde zorlanmasına neden oluyor. AB’nin biyoyakıt hammaddesi konusunda yaşadığı sıkıntı, bu alanda ithalata yönelebileceğinin bir işareti. Buna ek olarak, şu anda biyoenerji toptan enerji fiyatları ile rekabet edebilir durumda değil ve devlet desteğine ihtiyaç duyuyor” diyor.

 

Biyoenerji alanında dünyanın en büyük pazarı 46 GW ile Asya Pasifik. Onu 30 GW ile Avrupa ve 29 GW ile Latin Amerika takip ediyor.

 

Detaylı bilgi: IHS Emerging Energy Research

www.geleceginenerjisi.com

17 Mayıs 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR