Orman ve Su İşleri Bakanlığından orman köylülerine destek

Muğla`daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 13 milyon lira kredi desteği verildi.

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) Muğla`daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 13 milyon lira kredi desteği verildiği bildirildi.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek verilmeye ve gelir düzeylerinin artırılmaya devam ettiği, orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek amacıyla geliştirilen projelerin ülke genelinde ara vermeden uygulandığı belirtildi.

 

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Orman Genel Müdürlüğünün (OGM), Muğla`da güneş enerjisi, süt sığırcılığı ve fenni arıcılık gibi konularda orman köylülerine 13 milyon lira kredi desteği sağladığı aktarıldı.

 

Bakanlık tarafından 2 bin 979 aileye güneş enerjisi, 470 aileye süt sığırcılığı ve 458 aileye fenni arıcılıkta olmak üzere toplam 3 bin 907 aileye 13 milyon lira kredi desteği verildiği, 2016 yılı içinde ise Muğla`daki 202 aileye 2 milyon lira kredi desteği verilmesinin planlandığı kaydedildi.

 

"Projeler çeşitlendirilerek devam edecek"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman köylülerinin kalkınmalarını desteklemek amacıyla projeler geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını ifade etti.

 

Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini belirtti.

www.trthaber.com

07.09.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR