Tesla`dan evler için güneş paneli çözümleri!

Son yıllarda araçlarıyla ön plana çıkan Tesla, bir etkinlik gerçekleştirdi. Firma etkinlikte, evler için ürettiği yeni nesil güneş paneli ve pil çözümlerini duyurdu.

 

Son yılların öne çıkan araç firmalarından biri olan Tesla`nın kurucusu Elon Musk, Los Angeles`da Universal stüdyolarında bir tanıtım etkinliği düzenledi. Etkinlikte firma, evler için geliştirdiği yeni nesil güneş panelini ve pil paketini tanıttı.

 

Tesla`dan evler için güneş paneli

Tesla`nın kurucusu Elon Musk, etkinlikte ilk olarak evler için geliştirdikleri yeni nesil güneş panelini duyurdu. Daha önce de Solar City`i satın almasıyla güneş panelleri üzerine bir duyuru gerçekleştirileceği bilinen firma, etkinlikten önce bu panelleri basın mensuplarına göstermek için Türkçesiyle Umutsuz Ev Kadınları dizisinin evinin çatısına yerleştirmiş.

 

Etkinlik bOyunca Tesla`nın yeni güneş panelini firma duyuruncuya kadar hiçbir basın mensubunun farketmemesi de güneş panellerinin sahip olduğu tasarımın bir başarısı. Herkes tarafından bilinen klasik mavi güneş panellerinin aksine Tesla, çatının doğal görüntüsünü bozmamaya çalışmış.

 

Panellerin fiyatlarıyla ilgili Elon Musk, normal bir çatı ve elektrik üretiminin maliyetinden daha az şeklinde bir açıklama yaptı. Firma, panellerle ilgili m2 başına kesin bir fiyat vermedi. Aynı zamanda firmanın güneş panellerini direkt kendisinin kuracağını ve aracı firmalarla çalışmayacağını da buradan duyuralım. Bu da Türkiye`ye bu panelleri kolay kolay getiremeyeceğimiz anlamına geliyor.

 

Güneş paneli enerjisini depolayacak, Powerwall

Tabi ki gün boyunca elde edilecek enerjinin saklı tutulacağı yeni bir pil de etkinlikte duyurulanlar arasında. Yenilenen Powerwall pil paketinin içinde iki adet 14 kilowatt saat lityum iyon pil bulunuyor. Bu pil ile birlikte gün boyunca ışıklandırılmış 4 oda, buzdolabı ve diğer cihazlara elektrik sağlayabileceksiniz.

 

Yenilenen Powerwall aynı zamanda bu sefer kendi içerisinde güç dönüştürücü de içeriyor. Güneş panelindeki enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren bu güç dönüştürücüyü eski sürümde sizin harici olarak satın alıp takmanız gerekiyordu. Bu bağlamda önemli bir maaliyet ve zaman tasarrufuda sağlanmış olacak. Pilin fiyatının 5,500 $ olduğunu belirtelim.

 

2017`de güneş paneli sistemlerinin kurulumuna başlayacaklarını belirten Elon Musk, panellerin dayanıklılığı ile ilgili herhangi bir asfalttan 3 kat daha uzun ömürlü olduğunu belirtti. Panellerin quartz`dan yapıldığını belirten Musk, eskimeyeceğini ve neredeyse sonsuz bir ömrü olduğunu da sözlerine ekledi.

http://shift.net

29.10.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR