Antalya Büyükşehir Belediyesi nce yaptırılan Hurma Atık Su Arıtma Tesisi Genişletme Projesi Ek Tesisi temel atma törenine katılan CHP Lideri Baykal, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Antalya da yeni bir belediyecilik ve hizmet döneminin başladığını da belirterek, belediyelerin el birliğiyle halkın ihtiyaçlarına cevap verecek hizmetleri yapacaklarına inandığını söyledi.

 

Yapılan ek tesisin Antalya da deniz, doğa ve çevreye sahip çıkan bir belediyecilik anlayışını ortaya koyduğunu, arıtma tesisisin 1 milyon 400 bin kişilik nüfusa hizmet vereceğini anlatan Baykal, proje ve yapılacak tesiste emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da, yapımına 1996 yılında eski belediye başkanı Hasan Subaşı tarafından başlanan Hurma Atık Su Arıtma Tesisinin, Bekir Kumbul ve Menderes Türel dönemlerinde geliştirildiğini, kapasitesinin artırıldığını bildirdi.

 

Kendilerinin de çevreci, doğadan yana ve enerji dönüşümlü proje geliştirerek ek tesis yaptıracaklarını dile getiren Akaydın, Dünya Bankası kredisiyle yaklaşık 100 milyon TL ye mal olacak ek tesis ile yılda 12 milyon TL lik elektrik enerji tasarrufunun sağlanacağını belirtti. Akaydın, bu proje ile güneş enerjisi ile elektrik üreten tesislerin artık Antalya nın gündemine bir bir gireceğini kaydetti.

www.cnnturk.com / 25 Kasım 2009

-.-

DENİZ BAYKAL

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili

ANTALYA

Deniz Baykal, 20 Temmuz 1938 de Antalya da doğdu. Babasının adı Hüseyin Hilmi, annesinin adı Feride dir. Öğretim Üyesi ve Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ni bitirdi. Doktorasını Siyasal Bilgiler Fakültesi nde tamamladı. ABD Colombia ve Berkeley Üniversitelerinde iki yıl süreyle doktora sonrası çalışmalarına devam etti. Siyasal Bilgiler Fakültesi nde Siyaset Bilimi Doçenti olarak öğretim üyeliği görevinde bulundu. Siyaset bilimi alanında kitap ve makaleleri yayınlandı. 15(IV), 16(V), 18, 19, 20 ve 22. Dönem Antalya Milletvekili. Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığını yürüttü. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyeliğine seçildi. 37. Hükümet te Maliye Bakanlığı, 42. Hükümet te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 52. Hükümet te Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığına seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Baykal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

www.tbmm.gov.tr / Kasım 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR