Schneider’den Asyalı yoksul evlerine güneş lambası

Elektrik ekipman ve sistemleri üreticisi Schneider Electric, çeşitli Asya ülkelerindeki elektriğe erişimi bulunmayan bazı yerleşim birimlerine taşınabilir güneş lambaları dağıtıyor.

 

Enerji yönetimi ve otomasyon alanında hizmet sunan Schneider Electric, enerjiye erişimi bulunmayan Asya ülkelerindeki bazı ailelere yönelik Aydınlat (Light It Up) başlıklı bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.

 

12 ÜLKEYE GÜNEŞ LAMBASI

Proje kapsamında, 12 ülkede kırsal bölgelerde yaşayan toplulukların elektriğe erişimi sağlanacak. Bu amaçla 1800`ün üzerinde taşınabilir güneş enerjili LED lambası dağıtılacak ülkeler Bangladeş, Brunei, Kamboçya, Endonezya, Laos, Malezya, Moğolistan, Myanmar, Pakistan, Filipinler, Tayland ve Vietnam olarak sıralanıyor.

 

AYDINLATMA VE MOBİL ŞARJ

Mobiya adlı bu güneş lambaları 1300 ailenin elektriğe ve aydınlatmaya erişimini sağlayacak. Schneider Electric çalışanları tarafından yapılacak dağıtım işlemi, 2016 yılının Eylül-Kasım ayları boyunca devam edecek. Mobiya’lar, aydınlatma ve mobil şarj amacıyla kullanılabilecek. Mobiya ürünleri bir günlük güneş enerjisi ile 48 saate kadar aydınlatma sağlayan, enerji tasarruflu ve çevre dostu ödüllü LED lambalarından oluşuyor.

 

1.3 MİLYAR NÜFUS ELEKTRİKSİZ

Schneider Electric Doğu Asya Başkan Yardımcısı Damien Dhellemme, dünya üzerinde yaşayan yaklaşık 1,3 milyar insanın bugün hala modern enerjiye erişimi bulunmadığını hatırlattı. Bir milyar insanın ise güvenilir olmayan elektrik şebekelerine erişebildiğini kaydeden Dhellemme “Dünyadaki enerji açısından yoksun insanların önemli bir bölümü Asya`da yaşıyor. Myanmar ve Kamboçya gibi ülkelerde, kırsal alan elektrifikasyonu yüzde 18 gibi düşük rakamlarda seyrediyor” dedi.

 

HEDEF 10 YILDA 50 MİLYON KİŞİ

Schneider Electric’in sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etme ve enerjiye güvenli ve temiz erişim sağlama taahhüdünde bulunduğunu vurgulayan Dhellemme, Schneider Electric’in son altı yıl içinde 5 milyon kişinin enerjiye erişiminin sağlanmasına katkıda bulunduğunu ve önümüzdeki 10 yıl içinde 50 milyon kişiye ulaşmayı hedeflediklerini anlattı.

www.enerjigunlugu.net

07.11.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR