Çocuk hastanesinde güneş enerjisi projesi

Gazze`deki En-Nasr Çocuk Hastanesi`nde, yoğun bakım ünitesinde kullanılacak, güneş enerjisinden elektrik üreten sistemin açılışı yapıldı.

 

Gazze Enerji Kurumu Başkan Yardımcısı Fethi eş-Şeyh Halil, hastanede düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Güneş enerjisinden elektrik üretme projesi, çevreye zarar veren elektrik üretim sistemlerine bir ALTERNATİF. İngiliz İslam Yardım Kurumu`nun finanse ettiği proje, en az 20 kilovat elektrik üretecek" dedi.

 

Kurumun bunun gibi projeleri finanse etmek isteyenlere kolaylık sağlamaya hazır olduğunu ifade eden Halil, "Enerji Kurumu, sistemin performansını değerlendirmek ve başka projelerde bu sistemden faydalanmak için çalışmalara devam edecek" diye konuştu.

 

Gazze Hükümeti Sağlık Bakanlığı Hastaneler Genel Müdürü Muhammed el-Kaşif de "Güneş enerjisi projesi, ambargo altındaki Gazze`de sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle tasarlandı. Bu, sağlık kuruluşlarındaki elektrik problemini çözmek için bir başlangıç" ifadesini kullandı.

 

İsrail, Hamas`ın İsrailli asker Gilat Şalit`i kaçırmasının ardından 2006 yılında Gazze`nin tek elektrik santralini bombalamıştı. Tamir edilmesine rağmen santral için yeterli yakıt bulunamaması nedeniyle bölgede sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor. AA

www.yenisafak.com.tr / dünya - haber

30.04.2013

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR