Tesla Güneş Kiremitleri İmalatına Nihayet Başladı, M² Başına 21.85$

 

Tesla Güneş Kremitleri Üretimine Gecikmeli de Olsa Başladı.

 

Reuters `ın haberine göre TESLA nihayet güneş kiremitlerini New York Buffalo`da üretmeye başladı. Şirket ayrıca ön siparişle para yatıran kişilerin evlerini inceleme sürecini de başlatıyor.

 

Güneş Kiremitlerinin ön siparişleri Mayıs ayında başlamıştı. 1000$ gibi bir rakamı depozit olarak yatıran müşterilerin Kurulumu 2017 yazında gerçekleştirilecekti; şaşırmayacağımız bir şekilde de bu kurulum biraz gecikti. Fakat şimdi, aksaklıkların çoğu çözülmüş gibi görünüyor ve Reuters, çatıların önümüzdeki aylarda kurulacağını bildiriyor.

 

Tesla, güneş kiremitlerinin tipik bir çatıya kıyasla daha az maliyet vereceğini ve 24.50 $ yerine metre kare başına 21.85 $`a mal olacağını iddia ediyor.

 

Tesla`nın güneş panellerine ve bir anlamda dekoratif ve çevre dostu evler üretmek isteyenlere sunduğu yeni ALTERNATİF oldukça sağlam bir seçenek olacak.

 

Özellikle Amerikan Çatı Denilen evlerde kullanılan bu kiremitlere benzer güneş kiremitlerini diğerlerinde ayırmak çok zor. Güneşten elektrik enerjisi üretecek ALTERNATİF için ne kadar çok güneş kiremidi kullanırsanız sizi için o kadar pahalıya gelecek tabi.

 

Peki bu yenilik ülkemize ne zaman gelir derseniz, onu tahmin etmek şimdilik zor.²

www.haberler.com

12.01.2018

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR