Rüzgar enerjisi devlerinden 8 MW’lık türbin için işbirliği

DONG Energy ile Vestas yeni bir türbin üretimi için işbirliği gerçekleştirdi.

 

Danimarkalı DONG Energy ile rüzgar türbini üreticisi Vestas -Danimarka’da test edilmek üzere Vestas’ın 8 MW kapasiteli offshore rüzgar türbininde işbirliğine gittiler. DONG Energy tarafından yapılan açıklamada “Bu anlaşma ile çok önemli bir çalışma olarak gördüğümüz, 8 MW’lık offshore türbinlerin geliştirilme sürecinin erken aşamalarında yer almış olacağız” ifadesine yer verildi. Vestas CEO’su Ditlev Engel ise, DONG Energy ve Vestas’ın türbinin test çalışmalarında birlikte olacak olmalarının her iki taraf için de çok büyük bir kazanç ve öğrenme fırsatı olacağını ifade etti.

 

İşbirliği ile Avrupa ülkelerinin dikkatini en fazla çeken konular arasında yer alan, offshore rüzgar enerjisinin maliyetlerini düşürmek amaçlanıyor. DONG Enerji CEO’su Henrik Poulsen “Yenilenebilir enerji maliyetlerini öngörülebilir bir gelecekte azaltmak gibi bir hedefimiz söz konusu. V164-8.0 MW türbinin bu yolda çok önemli bir yapıtaşı olacağına inanıyoruz” dedi. Eğer ileriki aşamalardaki testler olumlu sonuçlar verirse ilk 8 MW lık türbinin 2014’ün ikinci çeyreğinde faaliyete geçmesi bekleniyor.

 

Bununla birlikte Alstom’un yeni nesil 150 offshore rüzgar türbini de Fransa Le Carnet’te testten geçiyor. 6 MW’lık türbin, EDF tarafından hayata geçirilecek üç offshore rüzgar projesinde kullanılacak.

www.geleceginenerjisi.com

25 Aralık 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR