Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye nin güneş haritasını çıkardıklarını ve yakında uygulamanın başlayacağını söyledi. Bakan Güler, isteyen herkesin kendi elektriğini üretebileceğini belirtti.

 

SALİH KÖPRÜLÜ / KONYA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek i ziyaret etti. Türkiye nin güneş haritasını çıkardıklarını ve yakında uygulamaya geçeceklerini kaydeden Bakan Güler, isteyen herkesin kendi elektriğini üretebileceğini söyledi. Güneş tarlaları ile yerli ve çevreyi kirletmeyen enerji çalışmaları başlattıklarını kaydeden Güler, Konya nın başı çekeceği bu projenin enerjide kurtuluş savaşı olduğunu ifade etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de, Konya ya her gelişinde yaşanan değişimi gördüğünü belirterek, Konya da yenilenebilir enerji ile ilgili çalışmalar yapacaklarını söyledi. Türkiye nin güneş haritasını çıkardıklarını ve yakında uygulamaya geçeceklerini kaydeden Bakan Güler, "Evlerin kiremitleri yakında güneş pilleri ile yer değiştirecek. Herkes 500 kilovata kadar kendi elektriğini üretebilecek. Bu da 150 daire demek. Fazlasını bize verecek. 10 yıla kadar alım garantisi var" dedi.

 

HİZMETLERİMİZİ BİRLİKLE YAPIYORUZ

Güneş tarlaları ve güneş pilleri ile yerli ve çevreyi kirletmeyen enerji sunulacağını vurgulayan Bakan Güler, "Buralardan üreteceğimiz enerji ile dışa bağımlılığımızı gidermeye çalışıyoruz. Bu, enerjide kurtuluş savaşıdır. Bu konuda Konya başı çekecek. Çünkü Konya nın güneşi ve topoğrafik yapısı buna çok uygun. Tamamen yerli ve yenilenebilir enerji çalışmaları ile diğer ülkelere örnek oluyoruz. Konya nın endüstriyel mineraller bakımından çok zengin. Konya da kömür aramaları devam etmektedir. Karapınar da bin megavatlık bir santrale eşdeğer kömür rezervi bulundu" diye konuştu.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Tahir Akyürek, Konya da tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket ederek hizmetleri yürüttüklerini belirtti. Şehircilikte her günün yeni bir başlangıç olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, hükümetin Konya ya yapılan yatırımlara verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda Bakan Güler e ebru tablosu ve Mesnevi hediye etti.

05.12.2008 YENİ ŞAFAK

----------------------------

Bedava Elektrik

www.normenerji.com.tr

www.solar-bazaar.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR