TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü açıldı …

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ``Yapacağımız çalışmalarla dışa bağımlılığı azaltmamız gerekiyor`` dedi.

 

Bakan Güler, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK MAM) Enerji Enstitüsü binasının açılışının ardından yaptığı konuşmada, TÜBİTAK`a 5 ev ödevi verdiğini, bunların enerji depolama sistemi, yalıtım malzemesi, güneş kollektörü vakum tüpü, biokütle tip projesi ve selilozdan bioetanol üretimi projesi olduğunu söyledi.

 

Enerji konusunda Türkiye`nin büyük atılım yapma şansı bulunduğunu dile getiren Güler, şunları söyledi:

 

Ekonomik krizin olduğu bir süreçte Enerji Enstitümüz proje geliştirerek, krizden sonra da bunu kullanma şansına sahip olmalıdır. Başta enerjide olmak üzere, enerji ve kaynaklarımız açısından yapacak çok işimiz var. Yapacağımız çalışmalarla dışa bağımlılığı azaltmamız gerekiyor. Çalışmamız gereken konular arasında yerli enerji üretimi, yenilenebilir enerji kaynakları üretimi, jeotermal kaynakların kullanılması ve güneş enerjisinden yararlanma var.``

 

Bakan Güler, Türkiye`nin güneş enerjisi konusunda çok önemli potansiyele sahip olduğunu, güneşlenmenin en az olduğu Karadeniz Belgesinde dahi verimin Almanya`dan daha fazla olduğunu, ancak bu potansiyelin yeteri kadar kullanılamadığını belirtti.

Konuşmanın ardından Enerji Enstitüsü binasını gezen Güler, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AA

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR