Hükümetten vatandaşa çifte müjde …

 

Hükümetten vatandaşlara çifte müjde geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Selahattin Çimen, " Hem doğalgazda hem elektrikte fiyatların aşağı doğru gideceğini söyleyebilirim " dedi. Çimen, doğalgaz indirimi konusunu şeffaf bir şekilde yürüttüklerini belirterek, 2008 Temmuz undan itibaren maliyet bazlı fiyatlandırmaya geçtiklerini hatırlattı.

 

Aksamaya meydan vermedik …

Hiçbir aksamaya meydan vermeden maliyetleri yansıtan bir fiyatlandırma modelini uyguladıklarını ifade eden Çimen, "4-5 gün içerisinde çalışmaları bitirip, 1 Mayıs tan itibaren geçerli olacak olan yeni tarifeleri açıklayacağız" dedi.

 

Sırada elektrik var …

Çimen, elektrikte de zammın söz konusu olmayacağını tahmin ettiğini, çünkü elektriğin en önemli girdisinin, elektriği hangi kaynaklardan üretiyorsanız o maliyet artışları olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Bir tanesi kömür, bir tanesi doğalgaz ve su, hidrolik kaynaklardan ağırlıklı olarak elektrik üretiyoruz. Bunların hiçbirisinde bir maliyet artışı öngörülmüyor. Dolayısıyla elektrikte de zam söz konusu değil. Aksine indirim olabilir

 

Enerjiye para vermiyor …

Alman Wolf firmasının Türkiye Distribütörü Siracettin Tayfur, yılın 310 günü güneş gören Güneydoğu daki evlerin ısınmasını da güneş enerjisi ile gerçekleştirmek üzere harekete geçti. İlk sistemi Diyarbakır da kendi evinde kuran Tayfur, bu sayede ısınma harcamalarından yüzde 70-80 kazanç sağlandığını belirtti. Yaklaşık 400 metrekarelik bir yerde ısınma sistemi 20-25 bin liraya kuruluyor. sistem 4 yılda sağladığı enerji tasarrufuyla maliyetini çıkartıyor.

 

bugun.com.tr / ekonomi / 28 Nisan 2009 Salı

 

Güneş enerjisi, güneşten elektrik üretimi ve uygulamaları ile ucuz / bedava elektrik için;

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR