Güneşe Derneği, Avrupa Fotovoltaik Endüstrisi Birliği üyesi oldu

 

Özer: “Derneğimiz, sektörün Avrupa’daki en büyük birliğinin Türkiye’deki ayağı konumuna geldi. Üyelerimiz, EPIA üyeliğinin getirdiği birçok imkandan yararlanacaklar.”

 

Kısa adı “Güneşe Derneği” olan, Güneşten Elektrik Üreticileri Fotovoltaik Sanayicileri ve İş Adamları Derneği, Avrupa’nın en büyük sektörel birliği konumundaki, Avrupa Fotovoltaik Endüstrisi Birliği’nin (EPIA) üyesi oldu. Güneşe Derneği Başkanı Mehmet Özer, bu gelişme sonrası EPIA’nın, Türkiye’de güneş enerjisi sektörünün temsilcisi olarak Güneşe Derneği’ni gördüğünü söyledi.

 

Güneşe Derneği’nin, sektörün Avrupa’daki en büyük birliğinin Türkiye’deki tek ayağı konumuna geldiğini kaydeden Özer, “Üyelerimiz, EPIA üyeliğinin getirdiği birçok imkandan yararlanacaklar. Üyelik talepleri de yoğun. Paralel olarak giderek büyüyen derneğimiz, sektörel temsil kapasitesini de artırıyor” dedi.

 

200 üyeli EPIA, Avrupa Birliği’nde (AB), güneş enerjisi endüstrisinin yüzde 95’ini temsil ediyor. Avrupa Yenilenebilir Enerji Konseyi (EREC), Uluslararası Enerji Ajansı – Fotovoltaik Enerji Sistemi Programı (IEA-PVPS), Avrupa Kimya Endüstrisi Konseyi (CEFIC), Kırsal Elektrifikasyon Birliği (ARE), PV Modüllerinin Yeniden Kullanımı ve Geri Dönüşümü Birliği (PV CYCLE), Avrupa Yenilenebilir Enerji Sistemleri Forumu (EUFORES) gibi önemli organizasyonlara üye olan EPIA; Dünya Bankası, Greenpeace, ulusal enerji ajans ve birlikleri ile ortak çalışmalar yapıyor.

 

AB Yenilenebilir Enerji Sistemleri Direktifi’nin şekillenmesinde etkin rol alan EPIA, AB üyesi ülkelerin eylem planlarının koordinasyonunu da sağlıyor. Ayrıntılı bilgi www.gunese.org adresinden alınabilir.

 

Güneşe Derneği Hakkında:

Türkiye’nin halihazırda geç kaldığı ‘güneşten elektrik üretimi’ni yaygınlaştırma amacı ile kurulan, kısa adı ile Güneşe Derneği, Türkiye’deki ilk ve tek sektörel yapılanmadır. Güneşten elektrik üretimi ve bu konudaki bilinci yaygınlaştırma amacına paralel olarak sosyal sorumluluk projeleri üretmekte, konferans ve seminerler düzenlemektedir. Konunun uluslararası örgütleri ile temas halinde olan Güneşe Derneği, yakın gelecekte ortak uluslararası etkinlikler düzenlemeyi hedeflemektedir.

 

Dernek, sektörün gelişmesi ve uygulamaların yaygınlaşması konusunda, tüm taraflar nezdinde yapıcı olmayı ilke edinmiştir. Toplumun, girişimcilerin, yatırımcıların ve kamunun doğru bilgilendirilmesi konusuna azami özen göstermekte, bilgi kirliliğinin önlenmesi için somut çalışmalar yapmaktadır. Bu bağlamda, sektörel fuar ve yayınlar, sosyal sorumluluk projeleri ve benzeri diğer girişimleri karşılıksız olarak desteklemektedir. Dernek, bu misyon ve amaçlara katkıda bulunacak sektör mensuplarının katılımına açıktır.


Bülten hakkında ek bilgi için:

R. Akcan SELİM
gunesedernegi@gmail.com

+90 536 358 38 75

 

Norm Enerji Sistemleri Ltd.

www.solar-santral.com

EPIA hakkında
Avrupa Fotovoltaik Endüstrisi Birliği EPIA
Avrupa Fotovoltaik Endüstrisi Birliği EPIA
Güneşe Derneği
Güneşe Derneği
 
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR