Singapur dostluk grubu TBMM de …

Türkiye-Singapur Parlamentolarası Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Ertürk, Türkiye ile Singapur un birbirinden uzak bölgelerde bulunmasına rağmen, iyi dostluk ilişkileri içinde olduğunu belirtti.

 

Singapur-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hawazi Daipi ve beraberindeki heyet üyeleri, TBMM yi ziyaret etti.

 

Türkiye-Singapur Parlamentolarası Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Ertürk, görüşmede yaptığı konuşmada, Türkiye ile Singapur un birbirinden uzak bölgelerde bulunmasına rağmen, iyi dostluk ilişkileri içinde olduğunu belirtti.

 

Ertürk, Singapur ile endüstri ve kimya sektöründe iş yapıldığını, demokrasi ile yönetilen iki ülke olarak iş birliğinin gerek ekonomik, gerekse dostluk ziyaretleri ile geliştirilmesi gerektiğini ve ilişkilerin sürdürülmesinin her iki ülkenin yararına olacağını söyledi.

 

Singapur-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hawazi Daipi de Türkiye nin çok eski tarihe dayanan modernleşmenin öncülerinden olduğunu belirtti.

 

Daipi, THY nin, ülkesinde yürüttüğü reklam kampanyasına değinerek, "Singapur dan THY uçağı ile geldik. Çok gelişmiş ve profesyonel bir havayolları, çok etkilendim" dedi.

 

Hawazi Daipi, Singapur un bu sene 50. kuruluş yıldönümünü kutlamasına rağmen 5 bin yıllık medeniyete dayanan kültüre sahip olduğunu, Uzak Doğu da bulunan ülkeleri yakından tanıdıklarını ve Türkiye ye bu konuda yardımcı olabileceklerini kaydetti.

 

Konuk heyetteki kadın milletvekili Penny Low ise natif enerji ve yakıt ile ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını, AR-GE yatırımlarına büyük kaynak ayırdıklarını belirterek, Türkiye ye bu konuda ortak çalışma önerisinde bulundu.

 

Low un önerisi üzerine söz alan Uşak Milletvekili Nuri Uslu, Türkiye nin rüzgar ve güneş enerjisi konusuna önem verdiğini, yakın zamanda yenilebilir enerji ile ilgili bir kanunu Meclisten geçireceklerini kaydetti.

 

Görüşmenin ardından Ahmet Ertürk, heyet üyelerine Yıldız porselenden tabak, vazo ile mesir macunu hediye etti.

Ankara / dunyagazetesi.com.tr / haber / 09.06.2009

 

www.normenerji.com.tr

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR