Prof. İbrahim’den yeni kitap …

YDÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Doğan İbrahim’in yeni kitabı "Güneş Enerjisi Uygulamaları", Türkiye’de Bileşim Yayıncılık tarafından yayınlandı.

 

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 210 sayfa olan ve 9 bölümden oluşan kitapta, güneş enerjisi sistemleri ve bu sistemlerin uygulamaları üzerinde duruluyor ve konudaki son gelişmeler ile enerji uygulamaları açıklanıyor.

 

Kitap ayrıca, İngilizce olarak da, " The Principles of Solar Electricity " adıyla yayımlandı.

 

Prof. Dr. Doğan İbrahim, " Güneş Enerjisi Uygulamaları " adlı kitabı çerçevesinde yaptığı açıklamada, KKTC’nin güneş enerjisi bakımından çok şanslı ve zengin bir ülke olduğunu belirtti.

 

İbrahim, “ Hesap makinelerinden el radyolarına, tek bir evden bir köyün elektrik ihtiyaçlarına kadar, pek çok ortamda güneş enerjisinden yararlanmak mümkündür. Fotovoltaik hücrelerin maliyeti zaman içinde o kadar çok düştü ki, artık güneşin çok olduğu lokasyonlar için çok uygun maliyetlere güneş enerjisinden yararlanmak mümkün olabilmektedir ” dedi.

kibrisligazetesi.net / 02 Temmuz 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR