Wolgan Valley Resort & Spa kapılarını açıyor …

Emirates in Dubai sınırları dışında geliştirdiği doğal çevreyi koruma esasına dayalı ilk lüks resort olan Wolgan Valley Resort & Spa nın inşaat çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

 

Avustralya nın Blue Mountains Dünya Mirası bölgesinde yer alan Wolgan Valley Resort & Spa, 1 Ekim tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor. Resort un elektrik ve su sistemlerinin geçtiğimiz günlerde tamamlanmasıyla süitlerin iç dizayn çalışmalarına başlandı. Ana havuz bölümü, jimnastik salonu ve aynı zamanda resort ün eşsiz Timeless Spa sı Temmuz ayının sonlarında tamamlandı.

 

Emirates Hotels & Resort un Dubai deki oteli Al Maha Desert Resort & Spa nın aynı prensipleriyle inşa edilen resort çevreyle tam bir uyum içinde bulunuyor. Resort, yağmur suyu birikimi, kullanılan tüm suların geri dönüşümü, elektrik tüketimini azaltmak için ısı dönüştürüm teknolojisi ve sıcak su sistemleri için güneş panelleri kullanımı gibi birçok ekolojik sürdürülebilir dizayn prensibini bünyesinde barındırıyor. Wolgan Valley Resort & Spa 100 ün üzerinde güneş enerji üniteleri ile enerji tüketimini en aza indirecek.

 

Elverişli oda yerleşimi ile ısınma ve soğutma gereksinimlerini en aza indirmek, modern yalıtım kaplamalar ve hava akımını arttıran geniş geleneksel verandalar gibi bütün bu ek önlemler resort ün karbon ayak izini azaltmayı amaçlıyor. Ayrıca resort ta elektrikli pompalar yerine geleneksel yel değirmenlerinden yararlanılacak.

 

Wolgan Valley Resort & Spa Avustralyalı kimliğine ve yerel kırsal tarihine saygı duyularak inşa edildi. Resort, geleneksel Avustralya kırsal evlerini anımsatan orijinal Federasyon stilinden esinlenerek tasarlandı. Ama aynı zamanda dünyanın en iyi çevre dostu koruyucu inşaat malzemeleri ve teknolojileri çağdaş uygulamalar ile de birleştirildi.

 

Nefes kesici kumtaşı tepelerin altında 4000 dönümlük arazinin sadece yüzde ikisinde The Wolgan Valley Resort & Spa yer alıyor arazinin kalan kısmı ise korumaya adandı ve vahşi hayat rezervi oluşturuldu.

 

Wolgan Valley Resort & Spa benzeri olmayan lüks konaklama ve hizmetleriyle misafirlerine, her biri kendi havuzuna sahip 40 bireysel villa, dünya klasmanında spa servisleri ve en iyi yerel mutfak ve şarap seçenekleriyle gerçek bir vahşi doğa tecrübesi sunacak.

 

Emirates Havayolu Dubai den Avustralya nın Sidney, Melbourne ve Perth şehirlerine günde iki; Brisbane e ise günde bir sefer düzenliyor. Havayolu, Avustralya ya haftada toplam 49 uçuş gerçekleştiriyor. EMIRATES Avustralya uçuşlarındaki artan talebi karşılayabilmek için bu ülkeye düzenlediği seferleri 2009 yılında haftada 70 uçuşa çıkaracak.

turizmdebusabah.com / haber

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR