AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş., elektrik dağıtım sistemini işlettikleri Aydın, Denizli ve Muğla’da, 5 yıl içinde, 500 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor.

 

Denizli’de AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş, “ 1.yıl değerlendirme toplantısı “ yaptı. Anemon Otel Zümrüt Salonu’nda yapılan toplantıya, AYDEM Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

 

Slayt gösteriminin ardından konuşan AYDEM Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saydanlı, Denizli, Muğla ve Aydın illeri bölgelerine elektrik dağıtımı yaptıklarını ve abonelerinin 1.5 milyon kişiyi bulduğunu açıkladı. Bölgeyi ve bölgenin insanını yakından tanıdıklarını dile getiren Saldanlı, bir yıl içinde kesintisiz hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti.

 

Öncelikle dağıtım sistemini güçlendirmek, genişletmek ve geliştirmek için yatırım programı hazırladıklarını belirten Saldanlı, bunu uygulamaya koyduklarını ifade etti. Saldanlı, “ Teknolojik altyapının yenilenmesi ile hizmet sürelerini kısalttık. Yatırımlarımız artarak devam edecek. Önümüzdeki 5 yıl içinde 500 milyon dolar yatırım yapmayı hedefliyoruz. Elektrik kalitesini artırarak, kesintisiz olarak sizlere elektrik ulaştıracağız ” dedi.

 

Sistemi yeraltına alacaklarını da dile getiren Saldanlı, yapacakları işlerin son 50 yıllık yatırıma bedel olacağının altını çizdi. Saldanlı, “ Yatırımlarımız her yıl artarak devam edecek. Enerji kesintisi tarihe karışacak. Bizim beş kuruş kimseye borcumuz yok. Çalışmalarımız hızla sürecek. Türkiye’de en iyi şebekeyi yapmayı planlıyoruz. Arızalara eskisinden daha hızlı müdahale ediyoruz. Bütün trafoları kontrolden geçirdik ” diye konuştu.

 

Elektrik borcunu ödemeyen kişilerin arkasında durmamaları için siyasetçilere göndermede de bulunan Saldanlı, “ Şimdiye kadar bir siyasetçi ile karşı karşıya gelmedik. Ancak ödeyen kişiyle ödemeyen kişi bir olur mu? Denizli’de sulama birliklerinin bize borcu var ancak hiçbir siyasi müdahale etmiyor. Bu da sevindirici. Ödeyen ile ödemeyenin ayrılması lazım. Ödeyen boşuna mı ödüyor. Böyle haksızlık olmaz ” diye konuştu.

denizlihaber.com / ekonomi / 18 Ağustos 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR