Antalya sahip olduğu su kaynakları ve neredeyse 12 ay eksik olmayan güneşiyle ALTERNATİF ENERJİ kaynakları açısından son derece zengin bir il. Ancak ne yazık ki bu potansiyel iyi değerlendirilemiyor. Bu duruma üzülen AK parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, çeşitli açılışlar için Antalya ya gelen Enerji Bakanı Taner Yıldız ı görünce Antalya nın enerji üretimi açısından ne kadar önemli bir kent olduğunu anllatı ve bazı isteklerini sıraladı.

 

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak trafo merkezi açılışında kendisine de söz hakkı verilince Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ın da orada olmasını fırsat bilerek adeta içini döktü. Antalya nın özellikle yeraltı su kaynakları açısından son derece zengin bir il olduğunu vurgulayan Badak, sidan elektrik üretemi için 60 a yakın imtiyaz sözleşmesi olmasına rağmen çalışmaların başlamamaşı olmasından yakındı. Badak, Bakan Yıldız dan bu sözleşmelerin takipçisi olmasını istedi.

 

Badak, doğalgaz konusunda yapılanların son derece sevindirici olduğunu söylese de bu konuda da bazı istekleri oldu. Badak, Bakan Yıldız ın güneş enerjisiyle ilgili çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek Antalya nın güneş konusunda da Türkiye nin en şanslı illerinden biri olduğunu hatırlattı.

kanalvip.com.tr / 21 Ağustos 2009

-.-

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR