Yenilenebilir Enerji Kredileri

VakıfBank Çevre Bankacılığı, yenilenebilir enerji teknolojilerine yapılacak yatırım projelerine, uygun vade ve koşullarda proje finansman desteği sağlıyor…

 

Mevcut kaynakların enerji ihtiyacını karşılamada yetersiz kalması, özellikle ülkemizin enerji konusunda dışarıya bağımlılığı, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemini daha da artırıyor. Bu doğrultuda VakıfBank; güneş, rüzgar, hidroelektrik, jeotermal ve biyolojik prosesler gibi sürekli kendini yenileyen çevre dostu natif enerji kaynaklarına yapılacak yatırımları, firmanın ihtiyacına uygun koşullarda finanse etme imkanı sunuyor.

 

Kullanım Şartları

Yenilenebilir Enerji Projesi nin fizibilitesine ve firmanın kredi değerliliğine göre farklı natifler üretilir.

 

Avantajları

Konularında uzman ve deneyimli kadrolarla, danışmanlık ve destek hizmeti.

Yenilenebilir enerji yatırımlarını kapsayan projelere, yatırımın ve firmanın fon yaratma kapasitesine bağlı olarak farklı vade ve ödeme koşullarında kredi imkanı.

 

Emisyon Ticareti ve Karbon Kredisi

VakıfBank Çevre Bankacılığı; dünyada Kyoto Protokolü ile birlikte ortaya çıkan emisyon ticareti uygulamasına, Emisyon Ticareti ve Karbon Kredisi ile danışmanlık hizmeti veriyor. Bu kapsamda Karbon salınımı (Sera gazı) fazla olan şirketlerin, karbon emisyonunu azaltmada, çevresel piyasaları nasıl kullanabileceği konusunda bilgilendirme sağlıyor.

 

Düşük karbonlu teknolojiler kullanarak sera gazı salınımlarında ciddi azaltımlar sağlayan veya sağlamayı düşünen yatırımcılara, emisyon ticareti konusunda danışmanlık hizmeti sunuyor.

 

Müşterilerine; faaliyetlerinde ve günlük yaşamlarında yaratmış oldukları sera gazı salınımlarını telafi (Offset) eden, gönüllü sertifikalı emisyon azaltımı sistemi hakkında detaylı bilgi sağlıyor.

www.vakifbank.com.tr

-.-

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR