Tekirdağ da hava kirliliği sorunu …

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ daki hava kirliliğinin önüne geçmek için bir an önce doğalgaz kullanmaya başlamalıyız dedi.  

 

Kemelek, Valilik Kültür Merkezinde düzenlenen Mahalli Çevre Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, Tekirdağ ın Türkiye de eğitim, vergi gibi konularda birinci olduğunu, ancak hava kirliliği yönünden de Tekirdağ ın ilk sırada yer almasından üzüntü duyduklarını söyledi. 

 

Daha önce Ankara ve İstanbul un da hava kirliliğiyle mücadele ettiğini ve başarıya ulaştıklarını belirten Kemelek, Tekirdağ da da bu sıkıntıyı çözeceklerini bildirdi. Kentteki hava kirliğinin özelikle ısınmak için yakılan kömürden kaynaklandığını ifade eden Kemelek, şunları kaydetti:

 

Tekirdağ da hava kirliği özellikle kış aylarında ısınmak için kullanılan yakıttan oluşuyor. Tekirdağ daki hava kirliliğinin önüne geçmek için bir an önce doğalgaz kullanmaya başlamalıyız. Resmi kurumlarımızın doğalgaza geçmek için çalışmalara başlaması gerekiyor. İnsanları da doğalgaza geçmeleri için teşvik etmeliyiz. Kullanılan kömürleri denetleyerek ve yıkanmış kaliteli kömür kullandırarak hava kirliliğini azaltmalıyız. Güneş ve rüzgar enerjisi de ALTERNATİF olarak kullanılabilir.  

 

Tekirdağ İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Ceyhan, il merkezinde, plansız yapılaşma ve yetersiz yeşil alan nedeniyle, binalar arasında yeterli hava sirkülasyonu olmadığını belirtti. 

www.habercorlu.com / 16 Eylül 2009

-.-

www.normenerji.com.tr

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR