Çorba parası AB ye yakışmıyor …

Cem Özdemir, Kuzey Almanya seçim turunun Hamburg durağında sultan Ahmet Camisi ni ve Hamburg ve çevresi Türk Toplumu nu ziyaret etti. Özdemir, Türkiye nin AB üyeliğini desteklediklerini söylediği konuşmasında Bulgaristan daki çorba parasını da değinerek, bunun bir AB ülkesine yakışmadığını söyledi.

 

YEŞİLLER Eş Başkanı Cem Özdemir, Kuzey Almanya seçim turunun Hamburg durağında Billstedt Sultan Ahmet Camisi ni ve Hamburg ve çevresi Türk Toplumu nu ziyaret etti. DİTİB Schleswig-Holstein temsilcisi Sedat Şimşek, Hamburg temsilcisi Zekeriya Altuğ, cami derneği başkanı Bayhan Deniz ve imam Yahya Aslantürk ile görüşen Özdemir, İslam dininin Alman toplumunun bir parçası olduğunu söyledi.

 

ÇİFTE STANDART VAR

Özdemir, akşamüstü Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu (TGH) salonunda yapılan toplantıya katıldı. AB nin Türkiye ye tavırlarının çifte standartlı olduğunu söyleyen Özdemir, “Bulgaristan bir AB üyesi. Ama bazı konularda AB standartlarından çok yoksun. Bulgaristan’dan karayoluyla Türkiye ye giden Avrupalı Türklerden pasaport kontrolünde çorba parası alınıyor. İnsanlar kaçırılıyor. Bu nasıl AB değeri? Bu ülkede polislere nasıl güvenilir? Böyle bir ülkenin AB’de yeri varsa, Türkiye’nin neden olmasın?. Bundan sakın Bulgaristan ın AB üyeliğine karşı olduğum sonucu çıkarılmasın. Demek istediğim, AB her ülkeye eşit şartları koymalıdır ve kendi eksikliklerini de gidermelidir” dedi.

 

ÜYELİĞİ DESTEKLİYORUZ

Cem Özdemir ayrıca, “Türkiye’nin AB üyesi olmasını destekliyoruz. Ama Türkiye insan hakları, çevre temizliği enerji sorunu gibi reformları yerine getirmelidir. Merkel gibi biz sadece Katolikler, Hristiyanlar AB’ye alınsın demiyoruz. Merkel ve Sarkozy, nüfusunun çoğunluğu Müslüman diye Türkiye nin AB ye girmesi engellenmek istiyor. Din AB ye üyelik için kriter olamaz, değildir de” diye konuştu.

www.hurriyet.de / 20.09.2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR