Güneş enerjisi sanayicileri derneği kuruldu …

Türkiye de güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren tüm şirketleri bünyesinde toplamak amacıyla Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) kuruldu

 

GENSED den yapılan yazılı açıklamaya göre, Derneğin kuruluş ve 1. Olağan Genel Kurul Toplantısına, güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren 42 firmadan 59 temsilci katıldı.

 

Derneğin, misyon, vizyon, faaliyet amacı, tüzük ve üyelik şartları bilgilendirmelerinden sonra yapılan seçimlerde, derneğin kurucu yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Seçimlerde Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığına Levent Gülbahar (Aneltech), Başkan Yardımcılığına da İpek Güler (Şişecam/Trakya Cam) oy birliği ile getirildi.

 

Kurucu Yönetim Kurulunun diğer üyeleri ise şunlar :

Savaş Yeşiltaş (Hizmark Grup), Ömer Karahan (Merk Enerji), Hakan Erkan (Norm Enerji), Aslı Sekmen (SKM Grup), Kağan Abidin (Solen Enerji), İsmail Hakkı Karaca (Solimpeks), Ateş Uğurel (Danışman).

 

DERNEĞİN AMAÇLARI

Kurucu yönetim kurulunun, ilk toplantısından sonra yapılan açıklamada, güneş enerjisi sektörünün gerçek temsilcisi olarak faaliyet gösterecek derneğin, ilgili sanayi kuruluşlarını bir çatı altında toplamayı amaçladığı vurgulandı.

 

Üniversiteler, araştırma-geliştirme kuruluşları ve bilimsel örgütlerle işbirliği yapılırken, yürütülecek lobi faaliyetleriyle sektörün etkinliğinin artırılması ve ilgili platformlarda temsil edilmesinin hedeflendiği dile getirilen açıklamada, Derneğin diğer amaçları olarak, güneş enerjisi konularında toplumun bilinçlendirilmesi, eğitici faaliyetlerin düzenlenmesi, Türkiye nin güneş enerjisi sektörünün doğru yönetilmesinin sağlanmasına katkıda bulunulması ve yurt dışı benzer amaçlı derneklerle işbirliği ve bilgi alışverişinin yapılması olarak sıralandı.

 

Yenilenebilir Enerji Yasası nın (YEK), TBMM den en kısa sürede geçirilebilmesi için çalışmaların hızlandırılacağı da vurgulanan açıklamada, Avrupa Güneş Pili (Fotovoltaik) Sanayi Birliği (EPIA) gibi benzer uluslararası derneklerle iletişim kurulması ve sektörün doğru yönetilebilmesi için standartların uygulanmaya geçirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

 

Açıklamada, panel, hücre, inverter, akü gibi ekipmanların üreticisi olan firmaların, sektörde proje ve kurulum hizmeti veren şirketlerin, sistem danışmanlığı yapan kuruluşların, ithalatçı firmaların, araştırma ve geliştirme faaliyetinde bulunan işletmeler ile güneş enerjisinden elektrik enerjisi üreten ve işleten şirketlerin GENSED e üye olabilecekleri belirtildi.

 

Dernekle ilgili detaylı bilginin “www.gensed.org” web sitesinden edinilebileceği bildirildi.

07.10.2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR